• 4 Μαΐου 2024,

Σπάσανε τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια για ραντεβού πριν το Σάββατο

 Σπάσανε τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια για ραντεβού πριν το Σάββατο

Οι μέρες περνάνε, οι συσκέψεις στο Μαξίμου πληθαίνουν, αλλά τα ημερήσια κρούσματα σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ.

Την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη σπάσαμε το φράγμα των 6.000 κρουσμάτων σε μία ημέρα και πάμε βουρ για τις 10.000 χιλιάδες.

Δηλαδή αν δεν είχαμε και τους έξι εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες τι θα γινόταν σήμερα ;

Ούτε να το σκεφτόμαστε δεν θέλουμε.

Πάντως δεν είναι σίγουρα καλό νούμερο τα 6.000 κρούσματα στον προθάλαμο του χειμώνα.

Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς ο μήνας των Χριστουγέννων ο Δεκέμβρης  θα είναι για άλλη μια φορά αποδεκατισμένος από το ιό.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα.

Θέλουμε και την κανονικότητα σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες , θέλουμε και τους εμβολιασμένους , θέλουμε και τους ανεμβολίαστους θέλουμε και τα γούστα μας χωρίς περιορισμούς.

Δεν γίνεται ρε παιδιά να τα έχουμε όλα.

Σε αυτή την αναμέτρηση δεν μπορεί να είναι όλοι νικητές.

Κάποιοι θα πρέπει να χάσουν.

 

Ρε παιδιά μήπως οι Αλκυονίδες ημέρες φέτος μας επισκέφτηκαν πιο νωρίς ;

Αρχές Νοεμβρίου με 28 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές δεν είναι και τόσο φυσιολογικό.

 

Η στήλη εύχεται περαστικά στον Σωτήρη Δεληκάρη που έχει μία περιπέτεια με την υγεία του.

Περαστικά και σιδερένιος !

 

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση πρόσφατα ενάντια στην μετάδοση της πανδημίας δεν έχουν – λένε – τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα.

Λες ;

 

Δεν έχουν ημερομηνία λήξης , μας λένε σήμερα οι επιστήμονες  τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά υπογραμμίζουν ότι  μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη, το εμβόλιο δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από την δεύτερη δόση αν θέλεις να ανανεώσεις τα αντισώματα απέναντι στον ιό θα πρέπει να κάνεις την τρίτη δόση.

 

Ο ιός θα αρχίσει να γίνεται ενδημικός το 2022 σε κάποιες χώρες, προβλέπουν πάνω από δέκα διακεκριμένοι ειδικοί που μίλησαν στο Reuters.

Οι πρώτες χώρες που θα δουν την πανδημία να εξελίσσεται σε ενδημία, μια κατάσταση όπου ο ιός θα συνεχίσει να προκαλεί κρούσματα αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις, πιθανότατα θα είναι αυτές που συνδυάζουν την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη με υψηλά επίπεδα φυσικής ανοσίας.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία και η Ινδία μπορούν να ελπίζουν σε αυτή την προοπτική, αν και οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο SARS-CoV-2 παραμένει απρόβλεπτος και συνεχίζει να μεταλλάσσεται μεταξύ των ανεμβολίαστων.

 

Σπάσανε τα τηλέφωνα σε όλα τα κομμωτήρια της χώρας  μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο και σύμφωνα αυτά ακόμα και η επίσκεψη σε κομμωτήριο απαιτεί rapid test.

Όπως ήταν φυσικό οι ανεμβολίαστοι επισπεύσανε τα ραντεβού με τον κομμωτή τους πριν το Σάββατο για να γλυτώσουν το δεκάρικο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης