• 15 Μαΐου 2024,

Σπίθες

 Σπίθες

 

Ο υπουργός Οικονομικών διερωτάται στην Βουλή: -Ποιος είναι ο Γκάλμπρεϊθ, είναι κανένας θεσμικός παράγοντας;

Τώρα, το να αγνοεί ο Χουλιαράκης τον Γκάλμπρεϊθ δεν γίνεται, διότι ήταν στην ίδια διαπραγματευτική ομάδα του Βαρουφάκη και φυσικά είναι γνωστός παγκοσμίως (Ο Γκάλμπρεϊθ). Επίσης, προφανώς επειδή ο ίδιος είναι πλέον θεσμικός, o όποιος άλλος, δεν έχει την ίδια φερεγγυότητα. Πάμε καλά; Τέτοια απαξία για τους μη θεσμικούς και ας λένε τα αυτονόητα, δηλαδή ότι υπήρχε Plan-B, όπως και όφειλε να υπάρχει;

Ο πρωθυπουργός δηλώνει θαυμαστής του Λεβέντη, κατά ομολογία του δεύτερου και του αποκαλύπτει ότι η Βουλή είναι γεμάτη, όταν ο δεύτερος ομιλεί, διότι ό,τι λέει έχει ενδιαφέρον. Σε αυτό το κόσμο, πλέον τα θαυμάσια είναι ελάχιστα και αυτός είναι ο λόγος, που όταν εντοπίζονται, ένεκα της σπανιότητας τους, αποκτούν ανεκτίμητη και ανέκπτωτη αξία.

Οι πολιτικές συμμαχίες όταν προκύπτουν, είναι αυτό που λέει ακριβώς η λέξη, απλώς συμμαχίες και βεβαίως από αυτές τις συμμαχίες, οι πολίτες κρίνουν και ψηφίζουν. Άλλωστε με τη ψήφο τους αποκτά νόημα η Δημοκρατία και κανένα εκλογικό σύστημα δεν είναι απλή αναλογική, εφόσον διατηρεί το πλαφόν του 3%.

Είχαμε επισημάνει και παλαιότερα, ότι το «παρκάρισμα» των πολιτικών προσφύγων, που έγινε εσκεμμένα από την Ε.Ε στην Ελλάδα, εγκυμονούσε κινδύνους, σε μία επί επταετία δοκιμαζόμενη χώρα, από τις απάνθρωπες πολιτικές των Μνημονίων. Ένας από αυτούς, ήταν να φέρει αντιμέτωπους τους πολίτες με τους μετανάστες. Το είδαμε να συμβαίνει στη Λέρο, την ίδια στιγμή που ο τουρισμός στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου πλήττεται καίρια, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι αποικιοκράτες εμμένουν σε νέες περικοπές στους μισθούς και στη κατάργηση του 13ου-14ου μισθού. Φυσικά δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι άνεργοι, συνταξιούχοι, υποαπασχολούμενοι, απασχολούμενοι στη μαύρη εργασία, ότι συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται ραγδαίως και τα λουκέτα των επιχειρήσεων αυξάνονται. Αγνοούν επίσης ότι αυτό το έτος, το 70% των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές.

Έρεβος και ζόφος; Τις περισσότερες φορές νομοτελειακά, οι καταστάσεις δεν είναι μονοσήμαντες. Εστίες φωτός γεννούνται εντός του ερέβους, όπως η πρωτοβουλία πολιτών, για έξοδο από την Ε.Ε και το ευρώ, η οποία πρόσφατα δημιουργήθηκε στην  Αθήνα. Όπως η εκδήλωση που γίνεται στη Λαμία (17-7), από αυτόνομη πρωτοβουλία πολιτών, προς τιμήν του υπερήφανου ΟΧΙ της 5-7-2015.

Αυτές οι πρωτοβουλίες που έρχονται από τα κάτω, από τους πολίτες που αντιδρούν, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που θα δώσουν τη μάχη έως της τελικής νίκης, εμάς της «Πυρικαύστου Ελλάδας», μας βρίσκουν αρωγούς και συμπαραστάτες. Διότι και εμείς έτσι ξεκινήσαμε, είμαστε απλοί αγωνιστές πολίτες, προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού και βγήκαμε μέσα από το κάλεσμα του μεγάλου Μίκη, για αγώνα υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας,της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Πατριωτικής Αναγέννησης. Αυτές τις σπίθες αντίστασης, τις αναγνωρίζουμε, τις αγκαλιάζουμε, τις ελπίζουμε και τις καλωσορίζουμε. Είναι το νέο που έρχεται να ανατρέψει τη πολιτική των Μνημονίων, μέσα από τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου αντιμνημονιακού.

Τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες πολιτών, με στοχευμένο προσανατολισμό, στοχοπροσηλωμένες στην ανατροπή των Μνημονίων, πιστεύαμε και πιστεύουμε θα υπάρξουν και άλλες. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση δημιουργίας του μεγάλου λαϊκού μετώπου.

«Ουδέν, ως αληθώς, των εν ανθρώποις έχει το στάσιμον ή βέβαιον» [ Άγιος Ανδρέας Κρήτης (660-740 μ.Χ)]

 

Γιώργος Καλεάδης

Πρόεδρος Πυρυκαύστου Ελλάδας, οικονομολόγος, συγγραφέας

 

 

Υ.Γ. Χαίρομαι όταν ακούω εκεί στη Καβάλα τον Μπάμπη να μου λέει με πίστη και ενθουσιασμό: -Γιώργο, πάμε να τους ρίξουμε!!!

Διότι ο ενθουσιασμός, είναι ο πυρετός της λογικής, πάντα, της νίκης και του αγώνα.

Διαβάστε επίσης