• 3 Μαΐου 2024,

Τερέζα Μέι με ειδική αποστολή

 Τερέζα Μέι με ειδική αποστολή

Η μόνη υποψήφια στην κούρσα της διαδοχής του Κάμερον στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και αυριανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντα της και να πατήσει τον διακόπτη που θα ξεκινήσει την διαδικασία εξόδου της χώρας απο την Ε.Ε.

Απο τις πρώτες της δηλώσεις καταλαβαίνουμε όλοι οτι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο για δεύτερο δημοψήφισμα αφού όπως είναι η εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι “ BREXIT σημαίνει ΒΡΕΧΙΤ” και προς απογοήτευση κάποιων δεν πρόκειται να συμβεί κάτι διαφορετικό στην χώρα.

Η Τερέζα Μέι γίνεται πρωθυπουργός στην θέση του Κάμερον για να κάνει αυτό που δεν έκανε ο προηγούμενος.

Να βγάλει την χώρα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού αυτή είναι η βούληση του λαού έτσι όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Χωρίς μα και ταραμά η Βρετανία θα κουνήσει μαντήλι στην παρεά της Μέρκελ και θα ξεκινήσειι μια καινούργια ανεξάρτητη πορεία.

Αυτή είναι η αποστολή της Τερέζας που στην διάρκεια της θητείας της η Βρετανία θα αποχωρήσει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός απο το BREXIT πρέπει να αντιμετωπίσει και την κρίση των Ιταλικών τραπεζών που όπως είπε  ο Ντάϊσεμπλουμ δεν είναι και τόσο οξύ οπότε να μην περιμένουμε μεγάλες λύσεις.

Υπάρχει μια διάθεση υποβάθμισης του προβλήματος απο την πλευρά των εταίρων που δεν θέλουν στην παρούσα φάση και ανοίξουν και άλλο μέτωπο.

Αν στην θέση της Ιταλίας ήταν η Ελλάδα να είστε σίγουροι οτι ήδη θα μας είχανε γδάρει και θα είχανε κρεμάσει τις πέτσες για παραδειγματισμό των άλλων ΄χωρών.

Είδατε πως αλλάζουν οι συμπεριφορές όταν στην θέση της Ελλάδας μπαίνουν άλλες χώρες ;

Ο άνθρωπος που θα κάνει λάντζα στα ανάκτορα του  Μπάκινγχαμ θα τρώει αυτά που θα τρώει η βασιλική οικογένεια , θα μένει στα ανάκτορα και η αμοιβή του θα είναι το μήνα 17.000 λίρες.

Δηλαδή ο κηπουρός που θα πρέπει να είναι εκτός απο μερακής και τεχνίτης πόσα θα παίρνει ;

Την ΑΡΤΑ και τα μισά ΓΙΑΝΝΙΝΑ ;

Πρώτη είδηση χθες στα μεγαλύτερα ειδησιογραφικά site της χώρας η εισήγηση του Στουρνάρα στους ΄θεσμούς για χαλάρωση των capitals controls αφού προτείνει να ισχύσει η ανάληψη 15 ημερών ύψους 840 ευρώ.

Να μας δίνεται δηλαδή η δυνατότητα με την μία να σηκώνουμε τα χρήματα δύο εβδομάδων που δικαιούμαστε.

Έχω την εντύπωση οτι τζάμπα ασχολούμαστε αφού εδώ που φτάσαμε ενδιαφέρον θα έχει μόνο η πλήρη άρση των capitals controls και οχι αυτές οι διευκολύνσεις που απλά χρυσώνουν το χάπι.

Έχουμε υπογράψει το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τα capital controls παραμένουν παρά τους ισχυρισμούς αξιωματούχων της κυβέρνησης οτι θα τελειώναμε με αυτές τις ιστορίες πολυ νωρίτερα.

Το άλλο που είπε ο Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι οτι η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη μας κόστισε περί τα 86 δις ευρώ κάνοντας την  οικονομική θέση της χώρας μας απέναντι στους δανειστές ακόμα πιο δύσκολη.

Είναι αλήθεια οτι οι μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως κατά την μικρή διάρκεια της πρώτη θητεία της κυβέρνησης είχανε ένα πολύ υψηλό κόστος που πληρώνει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός.

Για τον λόγο αυτό και ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα οτι αν δεν υπήρχε η εποχή του Βαρουφάκη και συνέχιζε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μπορεί σήμερα η χώρα να έπαιρνε κάποιες ανάσες εκτός ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας αν και απο τον φετεινό Ιούλιο δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο αφού και στην διάρκεια της ημέρας οι θερμοκρασίες είναι πολύ λογικές και το βράδυ κοιμόμαστε σαν πουλάκια κάτι που είχαμε να ζήσουμε αρκετούς Ιούληδες.

Φαίνεται οτι αυτός ο μήνας έτσι ή αλλιώς θα βγεί χωρίς να μας ζορίσει καιρικά και θα μας μείνει ο Αύγουστος που μπορεί να αλλάξει τον χάρτη αφού συνήθως το πρώτο 15θημερο γίνεται το μακελειό.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης