• 29 Απριλίου 2024,

Σπύρος Κάτσικας: «Ομάδα με Καβαλιώτες το Μπάσκετ του ΑΟΚ»  

 Σπύρος Κάτσικας: «Ομάδα με Καβαλιώτες το Μπάσκετ του ΑΟΚ»  

Μετά από 13 χρόνια στο προπονητικό τιμ της ΕΚ Καβάλας ο Σπύρος Κάτσικας συνεχίζει στο μπάσκετ του ΑΟΚ με στόχο να χτίσει μια νέα ομάδα όπου το κυριότερο στοιχείο της θα είναι παιδιά μέσα από την Καβάλα.

Επίσης θα δώσει βάση σύμφωνα με τα λεγόμενα του στην αλλαγή νοοτροπίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή.

Ερ: Είναι έτοιμη η ομάδα του ΑΟΚ να μπει στα επίσημα παιχνίδια;

Απ: Η ομάδα είναι καινούργια. Σε πρώτη φάση προσπαθούμε να περάσουμε μία διαφορετική φιλοσοφία και να πάμε ένα επίπεδο παραπάνω. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα διότι ξεκινήσαμε από το μηδέν. Το βασικό θέμα είναι να αλλάξει η νοοτροπία, να μπούμε σε μία διαδικασία όχι τόσο επαγγελματική αλλά πιο κοντινή στον αθλητισμό.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Απ: Αυτή τη στιγμή στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπει στη διαδικασία του χρόνου. Δηλαδή να φτιαχτεί ένας βασικός κορμός και θα μπούνε παιδιά που έχω συνεργαστεί παλαιότερα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην ομάδα. Οπότε νομίζω πως δίνουμε ένα διαφορετικό τόνο και βλέπουμε την κατάσταση πιο σοβαρά.

Ερ: Το ρόστερ θα συνδυάζει νέα παιδιά και εμπειρία;

Απ: Στόχος μου είναι να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά να παίξουν και γι’ αυτό το λόγο ανέλαβα την ομάδα, η οποία δεν έχει ακόμα υποδομές τώρα ξεκίνησαν οι άνθρωποι να κάνουν μία προσπάθεια. Με αυτόν τον τρόπο θέλω να δημιουργήσω παίκτες, οι οποίοι θα στελεχώσουν στο μέλλον τις ομάδες. Στην πόλη μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν πάρει ευκαιρίες παιδιά με συνέπεια να μην υπάρχουν παίκτες και να πρέπει να παίρνουμε από άλλες ομάδες.

Ερ: Πιστεύεις πως το πρόβλημα υπάρχει επειδή οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν σε ομάδες εκτός νομού;

Απ: Όχι, δεν πιστεύω πως ευθύνεται αυτό. Νομίζω πως το πρόβλημα έχει να κάνει μόνο με τις διοικήσεις. Δεν έχουν μακροπρόθεσμο πλάνο, τους ενδιαφέρει μόνο πως θα βγει η χρονιά και πως θα ανέβουμε κατηγορία. Έτσι, μετά από χρόνια έχουμε καταφέρει να μην έχουμε παίκτες και να χρειάζεται να παίρνουμε από άλλες πόλεις. Οπότε στόχος είναι να πάρω κάποια παιδιά και να τα βάλω να παίξουν, είτε η ομάδα πέσει είτε ανεβεί. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Θέλουμε απλώς να παίζουν ώστε και εμείς οι προπονητές να έχουμε εργαλεία επειδή αυτή τη στιγμή είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ερ: Το γεγονός αυτό είναι κάτι καινούργιο για σένα;

Απ: Ναι, είναι κάτι καινούργιο. Μετά από 13 χρόνια στην Ένωση αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Έχω μαζέψει αρκετές εμπειρίες και πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

Ερ: Είναι μια εθνική κατηγορία ένας μακροπρόθεσμος στόχος;

Απ: Αυτό δεν μπορώ να το οριοθετήσω. Σίγουρα όποιος αναλαμβάνει μία ομάδα θέλει να ανεβεί κατηγορία. Εμένα ο μοναδικός μου στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να βάλω κάποια παιδιά να παίξουν ώστε να υπάρχει έμψυχο δυναμικό. Αν καταφέρω να έχω 12 Καβαλιώτες, είτε πιτσιρικάδες είτε λίγο μεγαλύτερους και ανεβάσουμε την ομάδα πολύ ευχαρίστως. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε παίκτες από αλλού ή να βάλουμε κάποιους μεγάλους να παίξουν για να κερδίσουμε τον Αστέρα ή την Αγία Βαρβάρα. Στόχος είναι να παίξουν οι μικροί ώστε να πάρουν εμπειρίες και παιχνίδια.

Ερ: Αυτή η ομάδα δεν πρέπει να αποκτήσει μπασκετικό κοινό;

Απ: Η ομάδα έχει πολύ μεγάλο κοινό από πίσω. Δε νομίζω τόσο ότι πρέπει να αποκτήσει η ομάδα αλλά πρέπει να κάνουμε εμείς τους φιλάθλους να έρθουν. Οι φίλαθλοι υπάρχουν και αγαπάνε τον ΑΟΚ οπότε είναι στο χέρι μας να τους φέρουμε στο γήπεδο.

Ερ: Πες μας κάποια πράγματα για την ομάδα. Ποιοι είναι οι συνεργάτες σου στο προπονητικό τιμ;

Απ: Η έδρα μας θα είναι το κλειστό των Ποταμουδίων. Συνεργάτες μου είναι ο Θανάσης Συρόπουλος και ο Μάκης Περτζεμλίδης, οι οποίοι τρέχουν την ομάδα, έχουν όρεξη και με βοηθάνε πολύ. Ένας από τους λόγους που πήγα στην ομάδα είναι ότι μπορώ να συνεργαστώ άψογα μαζί τους και να κατανοήσουν τη νοοτροπία μου. Αυτό που ξεκαθάρισα και είπα στην αρχή είναι πως εμένα η νοοτροπία μου δεν είναι να πάω κάπου, να πάρω παίκτες και να ανεβάσω την ομάδα. Ούτε να βάλω φοιτητές που θα είναι για δύο χρόνια στην ομάδα και να αφήσω έξω τον 18χρονο Καβαλιώτη. Όπως είπα και πριν, στόχος μου είναι να βάλω τον πιτσιρικά να παίξει ώστε σε λίγα χρόνια να έχουμε υλικό, το οποίο θα μπορεί να βοηθήσει κάποιες ομάδες. Δεν είναι το θέμα να παίξει στη δική μου ομάδα, ας παίξει, ας γίνει καλός και ας τον πάρει οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης