Στα επίπεδα του 2017 οι προσλήψεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους του Ν. Καβάλας   

 Στα επίπεδα του 2017 οι προσλήψεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους του Ν. Καβάλας   

Το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας το περιμένουν πως και πως οι Δήμοι σε όλη τη χώρα καθώς πρόκειται να τους ενισχύσει με εποχιακό προσωπικό αρκετών επόμενων μηνών.

Άργησε αρκετά με πιο πρόσφατη καθυστέρηση αυτή που έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Στην Καβάλα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας όλο περιμένει τα επιπλέον άτομα κι όλο αυτά δεν έρχονται.

Τα ίδια πιθανόν ισχύουν και με άλλους αντιδημάρχους σε όλη τη χώρα. Ας συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το παράδειγμα της Καβάλας και το τι έγινε σε προηγούμενες ίδιες περιπτώσεις, υπολογίζουμε ότι η πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων θα απασχοληθούν στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου. Στα προηγούμενα προγράμματα έκοβαν συνεχώς χόρτα ή έκαναν μικρές καθημερινές αλλά αναγκαίες εργασίες.

Τα νέα του προγράμματος τα μαθαίνουμε από τις αθηναϊκές εφημερίδες και όχι από το Υπουργείο. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα οι 4 Δήμοι του Ν. Καβάλας θα επωφεληθούν προσωπικού επιπέδου του ίδιου προγράμματος το 2017. Όσοι θα προσληφθούν θα είναι λιγότεροι σε σχέση με τους δικαιούχους του προγράμματος το 2018. Πίνακες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ειδικότερα ότι: Ο Δήμος Καβάλας θα προσλάβει 243 εργαζόμενους, ο Δήμος Παγγαίου 117, ο Δήμος Νέστου 65 και ο Δήμος Θάσου 54. Σε άλλους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τα νούμερα είναι πάνω κάτω ίδια (σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε Δήμου). Έτσι π.χ. η Αλεξανδρούπολη θα προσλάβει 247 άτομα κτλ.

Συνολικά οι θέσεις που προβλέπεται να καλυφθούν σε όλη την Ελλάδα είναι 36.500. Οι Δήμοι που θα προσλάβουν προσωπικό είναι 332. Μέσω του ίδιου προγράμματος θα καλυφθούν θέσεις και σε άλλους φορείς, ακόμη και στις Ιερές Μητροπόλεις! Στην ουσία του πράγματος θα φθάσουμε μέσω του ΟΑΕΔ, λένε τώρα ότι αυτό θα συμβεί αρχές Ιουλίου. Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι μιας και άλλα προηγούμενα χρονοδιαγράμματα δεν τηρήθηκαν.

Διαβάστε επίσης