• 4 Μαΐου 2024,

Στα περσινά επίπεδα βρέφη και νήπια

 Στα περσινά επίπεδα βρέφη και νήπια

Κάθε μέρα βρίσκεται στην γραμματεία των δημοτικών παιδικών σταθμών στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα, επικεφαλής του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» Ευαγγελία Δρακονάκη. Δίνεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των αιτήσεων, με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, τόσο από την Πρόεδρο όσο κι από το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχουνε πολλές αιτήσεις. Στο Δήμο Καβάλας κάνουν ότι μπορούν για να ικανοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερες, μοιράζοντας τα παιδιά δίκαια, σε παλιούς και καινούριους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η κα Δρακονάκη είναι αισιόδοξη, καθώς ήδη τα παιδιά άρχισαν και προσκαλούνται σταδιακά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αφού αυτοί λειτουργούν από την 1η του Σεπτέμβρη.

Πρώτα προσκλήθηκαν τα παιδιά του προγράμματος ΕΣΠΑ, στη συνέχεια οι επανεγγραφές εργαζόμενων γονέων. Κατά την άποψη της κας Δρακονάκη θα φιλοξενηθούν φέτος έως και 800 παιδιά, ανάλογα με τα πόσα παιδιά τελικά θα φοιτήσουν στην τάξη των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Η κα Δρακονάκη είπε τα εξής: «Ξεκινήσαμε κανονικά. Το σχολικό έτος για μας ξεκίνησε 1 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο. Οι παιδικοί σταθμοί είναι όλοι ανοικτοί. Έρχονται τα παιδιά, τα οποία καλούμε σταδιακά, με προτεραιότητα τα παιδιά του ΕΣΠΑ και τις επανεγγραφές των εργαζομένων. Οι προϊστάμενες έχουνε πάρει στα χέρια τους καταστάσεις που είναι περασμένες στο σύστημα και σταδιακά καλούνε τα παιδιά, διότι ως γνωστόν στα καινούρια, έχουμε την προσαρμογή τους στους παιδικούς σταθμούς».

ΕΡ: Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, πως παιδιά λέτε ότι θα φιλοξενείτε;

ΑΠ: «Θεωρώ ότι θα φτάσουμε πάλι στο περσινό νούμερο, γύρω στα 750 με 800 παιδιά. Θα δούμε ποια τυχόν από τα προνήπια θα πάνε στα δημόσια σχολεία – νηπιαγωγεία – για να δούμε ποιος θα είναι στο τέλος ο ακριβής αριθμός των παιδιών».

ΕΡ: Με βάση τα καινούρια κτήρια, μοιράσατε τα παιδιά καλύτερα φέτος;

ΑΠ: «Δεν ήταν καλύτερα ή χειρότερα. Η δυναμικότης των κτηρίων είναι συγκεκριμένη. Έχουνε μοιρασθεί τα παιδιά ανάλογα με αιτήσεις και τις προτιμήσεις των γονέων και στις περιπτώσεις που έχουμε περισσότερες αιτήσεις από τη δυναμικότητα για να φιλοξενηθούνε, όπως είναι ο παιδικός σταθμός της οδού Αρκαδίου, στη Μεταμόρφωση και στη ΔΕΠΟΣ που είναι σε περιοχές αμιγώς κατοικιών,  έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε συνεργαζόμενη μητέρα …»

 

 

Διαβάστε επίσης