Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (φωτογραφίες)

 Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (φωτογραφίες)

Η Α’ τάξη του 4ου Γυμνασίου Καβάλας στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα βήματα του Απ. Παύλου εκείνου που έκανε την Ευρώπη να συναντήσει το Χριστιανισμό και να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας. Ξεναγήθηκαν στις παλαιοχριστιανικές βασιλικές και το οκτάγωνο, στο αρχαίο θέατρο και την φυλακή του Απ. Παύλου, στο ιερό βαπτιστήριο και την αρχαία Εγνατία.

Προσέγγισαν τα γεγονότα των Πράξεων μέσα από την διήγηση του Απ. Λουκά ο οποίος μαζί με τον Παύλο, το Σίλα και τον Τιμόθεο βρέθηκαν στην πόλη των Φιλίππων. Μεγάλο ενδιαφέρον τους δημιούργησε η ιστορία της Λυδίας της πορφυροπώλιδας [1η Ευρωπαία χριστιανή] η οποία μαζί με την οικογένειά της άκουσαν τη χριστ. διδασκαλία, δέχθηκαν την αλήθεια του Ευαγγελίου και βαπτίστηκαν στο Ζυγάκτη ποταμό [Ιορδάνη της Ευρώπης] λαμβάνοντας τη χάρη του αγίου Πνεύματος.

Εντύπωση τους προκάλεσε ο σύγχρονος ναός – βαπτιστήριο της αγίας Λυδίας που γιορτάζει αύριο ως προς την αρχιτεκτονική του αλλά και την εσωτερική του αγιογράφηση με τον ψηφιδωτό διάκοσμο και τα βιτρώ. Η επίσκεψη έκλεισε με χαλάρωση και παιχνίδι στο χώρο του αναψυκτηρίου των Φιλίππων.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης