• 2 Μαΐου 2024,

Σταμάτης Τσάμαρης: «Είμαστε θετικοί σε πρωτάθλημα ενός γύρου»

 Σταμάτης Τσάμαρης: «Είμαστε θετικοί σε πρωτάθλημα ενός γύρου»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας, Σταμάτης Τσάμαρης. Εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα επαναρχίσουν τον Φεβρουάριο τα τοπικά πρωταθλήματα ενώ φάνηκε θετικός στην διεξαγωγή του ενός γύρου που κυκλοφορεί προς το παρόν ως φήμη.

Πάντως ο Σταμάτης Τσάμαρης δήλωσε ότι προέχει η υγεία όλων.


Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πόσο αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας, ότι θα επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Πάνω απ` όλα είναι το θέμα της υγείας για τους αθλητές, τους παράγοντες και για όσους ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως βέβαια και για όλο τον κόσμο. Αν μειωθούν τα κρούσματα στο επόμενο διάστημα και έχουμε άρση του lockdown, πιστεύω ότι γύρω στον Φεβρουάριο θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε.

Βέβαια δεν ξέρω αν χρονικά φτάνει να τελειώσει ένα πρωτάθλημα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Μέχρι τώρα μην ξεχνάτε ότι έχουμε παίξει στα τοπικά της Καβάλας, τρεις αγωνιστικές.

Αν πάμε στη λύση του ενός γύρου που ακούγεται ότι θα ισχύσει, τότε μπορεί να γίνει και να ολοκληρωθεί η σεζόν που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Φυσικά με 2 η και 3 αγωνιστικές δεν μπορεί να τελειώσει ένα πρωτάθλημα.

Επίσης δεν είναι λύση και να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο. Αν πάμε σε πρωτάθλημα του ενός γύρου, μάλλον είναι κάτι που θα βοηθούσε τις ομάδες.

Ερ: Είσαι θετικός απ` ότι καταλαβαίνουμε σε πρωτάθλημα του ενός γύρου;

Απ: Από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, έστω και ένας γύρος είναι ένας γύρος.  Δεν πρέπει να πάει εντελώς χαμένη η χρονιά.

Αυτό θα ήταν κάτι κακό για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ.

Ερ: Η αποχή είναι μεγάλη, θα χρειαστεί και χρόνος να προετοιμαστούν οι ομάδες.

Απ: Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Θα χρειαστούν θεωρώ οι ομάδες ένα 20ημερο προπονήσεων και πάλι δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν 100%. Αυτό ξεκίνησε από πέρυσι τον Μάρτιο. Σταματήσανε περίπου 5 μήνες οι ομάδες.

Ξανάρχισαν αλλά πάλι εδώ και δυο μήνες περίπου βρίσκονται σε απραξία. Δεν ξέρω σε τι βαθμό  θα μπορέσουν να επανέλθουν οι αθλητές.  Είναι μια λύση να ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο και να παίξουμε έναν γύρο.

Ερ: Η ΑΕΚ ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη Β` κατηγορία.

Απ: Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά και πιστεύαμε όλοι ότι η συνέχεια θα ήταν ανάλογη. Βέβαια πάνω απ` όλα είναι το θέμα τη υγείας. Ευχόμαστε να σταματήσει αυτή η περιπέτεια που όλοι μας ζούμε σε καθημερινή βάση.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Πολλοί συνάνθρωποι μας  αντιμετωπίσουν προβλήματα με αυτή τη δύσκολη αρρώστια, οπότε και για την ΑΕΚ αν και ξεκίνησε καλά προέχει η υγεία. Αυτό δεν το συζητάμε.  Πρώτα η ασφάλεια όλων των ατόμων που απαρτίζουν την οικογένεια της ομάδας μας. Φυσικά αυτό ισχύει και για τα παιδιά της Ακαδημίας μας.

Ερ: Δικαιολογούσε η ΑΕΚ τον τίτλο του φαβορί στην Β` κατηγορία στα πρώτα παιχνίδια που έδωσε.

Απ: Έγινε μια  πολύ καλή προσπάθεια από το καλοκαίρι. Ο προπονητής έμεινε ο ίδιος. Επίσης στο ρόστερ παρέμειναν τα περισσότερα παιδιά ενώ προστέθηκαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που ήδη στα πρώτα παιχνίδια βοήθησαν πολύ στην ομάδα.

Το φαβορί φαίνεται στα γήπεδα μέσα και όχι στα λόγια. Παίξαμε δυο παιχνίδια και δείξαμε ένα δείγμα ότι η ομάδα ήταν σε πολύ καλό δρόμο.

Ερ: Φαίνεται ότι η Β` κατηγορία αν συνεχιστεί θα είναι μια άσχημη  παρένθεση στην πορεία της ΑΕΚ. 

Απ:  Αυτός ήταν ο στόχος μας εξ αρχής μετά τον περσινό υποβιβασμό μας από την Α` κατηγορία.

Ο στόχος μας οριοθετήθηκε αμέσως την επόμενη μέρα της περσινής σεζόν. Ήταν να επανέλθουμε άμεσα στην Α` κατηγορία. Εκεί που πιστεύουμε ότι ανήκουμε.

Ερ: Πόσο όμως αντέχουν οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων με όλη αυτή την κατάσταση. Χωρίς έσοδα, χωρίς κόσμο στα γήπεδα κτλ.

Απ:  Η χρονιά όσον αφορά το οικονομικό για τους παράγοντες όλων των ομάδων, θα ήταν πολύ δύσκολη. Αν δεν έβαζαν το χέρι στην τσέπη οι παράγοντες των ομάδων, η χρονιά δεν θα έβγαινε με τίποτα.

Ανεξάρτητα αν η ΕΠΣΚ μείωσε αρχικά τα χρήματα για τις  συμμετοχές στα πρωταθλήματα ενώ μετά μας γύρισε όλα τα χρήματα πίσω. Σίγουρα ήταν μια σημαντική βοήθεια αυτή στην κατάσταση που βρισκόμαστε όλες οι ομάδες. Χωρίς κόσμο, με τις διαιτησίες να πληρώνονται, με τα έξοδα να τρέχουν και να είναι πολλά, η χρονιά θα ήταν προβληματική από την αρχή ακόμη.

Δεν μπορούσαμε βέβαια να κάνουμε διαφορετικά, έπρεπε να ακολουθήσουμε το γενικό κανόνα.

Ερ: Πάντως μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και η κατάσταση θέλει μεγάλη προσοχή όταν επανέλθουμε στα γήπεδα.

Απ: Ακριβώς. Πρέπει να προσέξουμε, να είμαστε υγιείς όλοι. Δεν είναι μόνο ο κορΩνοϊός που σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Οι αθλητές όταν επανέλθουν στις προπονήσεις θα προέρχονται από μεγάλη αποχή και θέλει προσοχή στο να μην έχουμε τραυματισμούς.

Μιλάμε για παιδιά που θα πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, την επόμενη μέρα. Χρειάζεται προσοχή από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Γι` αυτό χρειάζεται κάποιος χρόνος προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Θα είναι καλό να ξεκινήσουμε και να παίξουμε έστω έναν γύρο. Πρώτα όμως η υγεία.

Αυτό προέχει και σε αυτό πάνω πρέπει να επικεντρωθούμε.

Ερ: Πρόσφατα στην οικογένεια της ΑΕΚ είχατε την απώλεια του Γρηγόρη Χατζατίδη.

Απ: Ήταν ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Δάσκαλος για όλους. Η προσφορά του μεγάλη. Ιστορικά συνέδεσε το όνομα του με την ΑΕΚ αλλά και τη Νεάπολη. Φυσικά θα τον θυμόμαστε όλοι μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Διαβάστε επίσης