• 2 Μαΐου 2024,

Σταμάτης Τσάμαρης στους 93,7 : « Στην ΑΕΚ είμαστε μια πολύ καλή παρέα»

 Σταμάτης Τσάμαρης στους 93,7 : « Στην ΑΕΚ είμαστε μια πολύ καλή παρέα»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας κ. Σταμάτης Τσάμαρης.

Μίλησε για την ομάδα του και την επόμενη μέρα αλλά παράλληλα και για την υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο της κ. Τσανάκα στις εκλογές τις 26 Μαϊου.

Ερώτηση:  Είχε επιτυχία το φετινό τουρνουά «Γιάννης Κανάκης» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα;

Απάντηση: Είχαμε πολλά παιδιά και Ακαδημίες απ` όλη την περιφέρεια. Από την Ξάνθη, τη Δράμα, τη Κομοτηνή. Είχαμε 28 Ακαδημίες με 54 τμήματα.  Όλα τα παιδιά παίξανε, χαρήκανε. Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε διοργανώσει σαν ΑΕΚ Καβάλας.   Φέτος ήταν ίσως το μεγαλύτερο τουρνουά που έχει γίνει στην Περιφέρεια. Ηταν η 3η χρονιά που το διοργανώσαμε, στη μνήμη του Γιάννη Κανάκη ενός μεγάλου αθλητή της ΑΕΚ Καβάλας και μετέπειτα της ΑΕΚ Αθηνών. Το έχουμε κάνει θεσμό και θα το διατηρήσουμε τα επόμενα χρόνια.  Βοήθησαν όλοι οι προπονητές, η διοίκηση και πολλοί εθελοντές γονείς. Ηταν μια συλλογική προσπάθεια που έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ερώτηση: Πρόσφατα ο Παύλος Προβατίδης ανακοινώθηκε στον πάγκο του Αετού Οφρυνίου;  Υπάρχουν σκέψεις για τον αντικαταστάτη του;

Απάντηση: Μετά από 3 χρόνια ο Παύλος Προβατίδης αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία εκεί που πήγε. Η ΑΕΚ είναι εδώ, είναι μια ιστορική ομάδα, θα βρει έναν άλλο προπονητή και θα συνεχίσει το δρόμο της. Δεν έχουμε ακόμη τον αντικαταστάτη του. Είναι νωρίς, έχουμε χρόνο. Μέσα στον Ιούνιο θα κλείσει σίγουρα ο νέος προπονητής.

Ερώτηση: Μεταγραφικές σειρήνες που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου;

Απάντηση:  Είναι η τρίτη η χρονιά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τον Κακουλίδη που πήγε στην Ξάνθη, τον Λυμπεράκη που πήγε στον ΑΟΚ και τον Μαλαμίδη που πήγε επίσης στον ΑΟΚ.  Μας πλησιάζουνε και φέτος ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και όχι μόνο της περιοχής. Εχουμε ξεφύγει παραπάνω. Θα δοκιμαστούν και κάποια παιδιά στις τελικές επιλογές της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ ενώ και η ΑΕΚ έδειξε ενδιαφέρον.

Ο Παπαγιάννης και ο Τσονάκας είναι αυτά τα δυο παιδιά.  Ο Τσονάκας θα πάει και στον ΠΑΟΚ για ένα τριήμερο προπονήσεων. Είναι ένα δείγμα για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία. Εχει αποτελέσματα αυτή η δουλειά. Η ΑΕΚ επίσης στην Α` κατηγορία είχε φέτος το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας απ` όλες τις ομάδες. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έπαιξαν παιδιά γεννημένα το 2004. Πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία να παίζεις βασικός στην ανδρική ομάδα είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής μας.

Ερώτηση: Σε διοικητικό επίπεδο θα έχει «συμπαίκτες» ο Σταμάτης Τσάμαρης στη νέα αγωνιστική σεζόν;

Απάντηση: Αν προκύψει κάτι στην πορεία μπορούμε να το συζητήσουμε.  Εμείς συνεχίζουμε έτσι όπως είμαστε. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα που τα τελευταία χρόνια ασχολούμαστε με την ΑΕΚ.  Δεν είναι μόνο ο Σταμάτης Τσάμαρης, είναι πολλά παιδιά που βοηθάνε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ για οποιονδήποτε θέλει να πλαισιώσει αυτή την οικογένεια.

Ερώτηση: Πόσο επηρέασε το γεγονός ότι φέτος φύγατε από το γήπεδο σας;

Απάντηση:  Φύγαμε για καλό.  Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο, όταν δεν έχεις σταθερή έδρα.  Δεν ήταν κάτι το  πολύ δύσκολο. Βρήκαμε τον τρόπο και το ξεπεράσαμε και οι τρεις ομάδες.

Ερώτηση: Πως σκέφτεται η ΑΕΚ την επιστροφή της στο Βερούλειο; Δεν πρέπει να προφυλαχθεί το καινούριο χόρτο από τις τρεις ομάδες;

Απάντηση:  Η επιστροφή αυτή για την ΑΕΚ αλλά και για τις άλλες ομάδες θα τις δώσει την ώθηση να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.  Είναι ένα γήπεδο ολοκαίνουριο μέσα στην πόλη που βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά στο τρόπο μετακίνησης τους. Είναι ένα γήπεδο που φυσικά πρέπει να το προσέξουμε και εμείς. Δημιουργούνται γήπεδα με πλαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς, στα οποία θα κάνουμε εκεί προπόνηση.

Μπορούν και οι τρεις ομάδες. Μπορεί να επεκταθεί και η μέρα αφού έχουν μπει και προβολείς.  Η ανδρική ομάδα θα κάνει προπόνηση στο Δάτο. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το χόρτο και έχουμε πάρει μια απόφαση να παίζουμε μόνο παιχνίδια οι τρεις ομάδες,  Να μην κάνουμε προπονήσεις.  Στο χέρι μας είναι να τηρηθεί αυτή η απόφαση.  Η προετοιμασία μας θα γίνει στο Δάτο.

Ερώτηση:  Πόσα εισιτήρια κόβει η ΑΕΚ όταν παίζει στο Βερούλειο;

Απάντηση: Η ΑΕΚ έχει κόψει και 5 εισιτήρια και έχει κόψει και 200 εισιτήρια. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.

Πέρσι που προσπαθήσαμε για τη Γ` Εθνική, είχαμε πολύ κόσμο στα τελευταία παιχνίδια. Ηταν μια διαφορετική χρονιά με άλλους στόχους.  Οι άνθρωποι που ακολουθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία πάνε στο γήπεδο γιατί αγαπάνε την ομάδα τους.  Δόξα τω Θεό, την ΑΕΚ Καβάλας την αγαπάνε πολύ.

Ερώτηση: Δίκαια η Δόξα Θεολόγου κατέκτησε το πρωτάθλημα;

Απάντηση:  Ετσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα πιστεύω πως ναι.  Δε μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό.

Ερώτηση: Πως προέκυψε η υποψηφιότητα σας στις δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της κ. Τσανάκα;

Απάντηση:  Δέχθηκα μια κρούση από την κ. Δήμαρχο για ακολουθήσω την προσπάθεια της και να συστρατευτώ. Είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι και την ήξερα πριν γίνει Δήμαρχος. Είναι ένας άνθρωπος έντιμος με όρεξη για δουλειά για να προσφέρει στον τόπο του.

Αποφάσισα και εγώ να ακολουθήσω αυτή την προσπάθεια. Απευθύνομαι όχι μόνο σε ανθρώπους του αθλητισμού που έχω άμεση σχέση. Απευθύνομαι σε όλους και μέσω του επαγγέλματος μου αλλά και σε όλους τους φίλους που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης