Σταύρος Κουμλέλης: « Καμία σχέση η Β` Εθνική με την Α2»

 Σταύρος Κουμλέλης: « Καμία σχέση η Β` Εθνική με την Α2»

Στους 93,7 μίλησε ο εκ των κορυφαίων με το Χαρίλαο Τρικούπη Σταύρος Κουμλέλης. Ο καλαθοσφαιριστής της Καβάλα BC αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα αλλά γενικά εξέφρασε την άποψη του για το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς με το Χαρίλαο Τρικούπη, όπου είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι.

Απάντηση: Θεωρώ ότι ήταν καθαρά ένα Physical Game με μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία πάλευε σε όλους τους τομείς.  Εμείς δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε παρόλο που ήμασταν πίσω στο σκορ και κυνηγούσαμε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μετά πεισμώσαμε και καταφέραμε την ανατροπή του σκορ.

Ερώτηση: Η άμυνα στο β` μέρος έδωσε τη νίκη; Στο Α` μέρος χάσατε και πολλά ριμπάουντ.

Απάντηση: Πάντα σ` ένα τέτοιο ματς οι άμυνες είναι που παίζουν το βασικό ρόλο και όχι τόσο πολύ οι επιθέσεις. Σίγουρα ήταν μια ομάδα που φημίζεται για το επιθετικό ριμπάουντ, γιατί έχει ψηλούς δυνατούς μέσα στην αντίπαλη ρακέτα αλλά και ψηλά γκαρντ που πηδάνε στο επιθετικό και αμυντικό ριμπάουντ.   Μπορέσαμε και ισορροπήσαμε τα πράγματα στο β` μέρος. Παίξαμε όλοι μαζί άμυνα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί στα ριμπάουντ. Ισως και το πάθος μας ανέβηκε λίγο παραπάνω και βοήθησε σε αυτό και ο κόσμος. Μπορέσαμε κάπως έτσι  να ανατρέψουμε το σκορ.

Ερώτηση: Τι σημαίνει η νίκη με το Χαρίλαο Τρικούπη; Ανεβαίνει η ψυχολογία σας;

Απάντηση: Η νίκη αυτή είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους.  Σίγουρα μας βοηθάει στη ψυχολογία γιατί είναι ένας αντίπαλος που πιστεύω ότι θα είναι μέσα στην πρώτη τριάδα. Οπότε μια τέτοια νίκη σου δίνει φτερά για να συνεχίσεις.  Είμαστε προσγειωμένοι, έχουμε τώρα ρεπό και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς με περισσότερη σοβαρότητα και περισσότερο πάθος.

Ερώτηση: Τελικά η Β` Εθνική αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ` ότι περιμένατε το καλοκαίρι;

Απάντηση:  Δεν ξέρω τι περιμένανε όλοι για τη Β` Εθνική. Εγώ ξέρω ότι είναι μια κατηγορία, πολύ δύσκολη, πολύ σκληρή. Καμία σχέση με την Α2 που είναι λίγο περισσότερο  τεχνική. Η  Β` Εθνική θέλει να βάλεις το κορμί σου στη φωτιά. Εχει δυνατά παιδιά ίσως να μην είναι τόσο καλοί παίκτες αλλά είναι σκληροί.  Από εκεί και πέρα έπρεπε να εγκλιματιστούμε όλοι. Στην ομάδα ήρθαν παιδιά από διαφορετικές κατηγορίες και δε γνωρίζουν τόσο καλά τη Β` Εθνική.  Θεωρώ ότι κάθε ματς μπορούμε να γινόμαστε και καλύτεροι απλά πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε αυτό που λένε αρκετοί το φαβορί για την άνοδο στην Α2.

Διαβάστε επίσης