• 19 Μαΐου 2024,

Στέλιος Χατσούκης : « Θεατρική παράσταση το ποδόσφαιρο»

 Στέλιος Χατσούκης : « Θεατρική παράσταση το ποδόσφαιρο»

Ο Στέλιος Χατσούκης επί σειρά ετών παράγοντας στον Κεραυνό Πέρνης, ήταν καλεσμένος στους 93, 7.  Μίλησε για την ομάδα της Πέρνης που φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια παρουσίας αλλά και για τη φιλοσοφία που έχει ο ίδιος για το ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας μάλιστα και σε συνέδρια που έχουν γίνει εκτός Ελλάδας.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

Για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον Κεραυνό Πέρνης τη σεζόν που πέρασε: «  Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή με την προσπάθεια του προπονητή μας, των παικτών και των φιλάθλων γιορτάσαμε όλοι μαζί μια επιτυχία που έγραψε μια λαμπρή σελίδα του Κεραυνού Πέρνης.  Η πιο λαμπρή σελίδα θεωρώ είναι όταν πριν τρία χρόνια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και παίξαμε τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ` Εθνική. Για πρώτη φορά κατακτήσαμε το κύπελλο και μάλιστα με την ίδρυση 40 χρόνων του Κεραυνού Πέρνης. Ηταν επετειακό. Η νέα διοίκηση θα γιορτάσει τα 40 χρόνια και ήδη ετοιμάζουμε κάποια αφιερώματα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1997 από κάποιους πρωτοποριακούς νεολαίους. Ο πατέρας του νυν προέδρου ήταν τότε ο πρώτος πρόεδρος. Μιλάμε για τον Φώτη Αλεξανδρόπουλο.   Ο γιός του συνεχίζει την παράδοση»

Για  το γκρέμισμα της αίθουσας αλλά και του σκέπαστρου  στο γήπεδο της   Πέρνης: « Είναι μια μαύρη σελίδα για τον Κεραυνό και το χωριό μας. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Δυστυχώς συγχωριανοί μας ήταν η αιτία. Αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την αίθουσα αλλά και το σκέπαστρο αλλά  δεν τα καταφέραμε.  Εχουμε 40 παιδάκια στην Ακαδημία και πρέπει να σκεφτούμε πως θα τα στεγάσουμε.  Που θα βάλουμε τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά μέσα στο χειμώνα;   Μπορεί πάντως να βγει η άδεια και μέσα σε λίγες μέρες να ξαναγίνει το εντευκτήριο.  Είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αν το αποφασίσει τότε θα ξεκινήσει το έργο.  Ακόμη κια ένα κομμάτι του σκέπαστρου μπορεί να γίνει.  Ένα κομμάτι μόνο δε μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι η πολιτική βούληση. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας.  Ο Κεραυνός διαφημίζει το χωριό της Πέρνης. Δυστυχώς αυτό που έγινε είναι από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας.  Είναι μάλιστα τρεις πρώην πρόεδροι. Δυστυχώς μπήκανε τα πολιτικά στη μέση».

Για τη φιλοσοφία που έχει ο ίδιος για το ποδόσφαιρο αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής της Α` κατηγορίας : «  Το ποδόσφαιρο είναι μια δυναμική αθλητική θεατρική παράσταση. Εγώ έτσι το υπηρετώ.   Για μένα απέναντι δεν υπάρχει ο αντίπαλος, υπάρχει η άλλη ομάδα.  Αν δεν υπάρχει η άλλη ομάδα δε θα παίζαμε ποδόσφαιρο.   Το ποδόσφαιρο πάνω απ` όλα είναι ποδοσφαιρικό αγαθό.   Πρέπει και οι παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου τώρα που υπάρχουν εκλογές να παράγουν ήθος.

Χωρίζω το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Δυστυχώς όμως στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ είναι ημιεπαγγελματικό, για να μη πω και επαγγελματικό. Εχει ξεφύγει. Ένας λόγος που δεν είμαι φέτος στα διοικητικά του Κεραυνού είναι ότι ξοδέψαμε σαν ομάδα πάνω από 25.000 ευρώ. Τεράστιο ποσό για ερασιτεχνικό σωματείο μικρού χωριού. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αυτό το ποσό θα είναι διπλάσιο. Βέβαια πάντα θα είμαι κοντά στον Κεραυνό.   Πρέπει να δούμε τι είναι το ποδόσφαιρο.   Ο καλύτερος να κερδίσει ένα παιχνίδι.  Είναι γνωστή η κόντρα που είχαμε με τον Ηρακλή Καβάλας πριν 1,5 χρόνο. Σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι αδικηθήκαμε πολύ από τη διαιτησία, όμως την επόμενη Τετάρτη που παίξαμε με την ίδια ομάδα για το κύπελλο, έδωσα συγχαρητήρια στον Ηρακλή και τον χειροκρότησα γιατί μας απέκλεισε μέσα στην έδρα μας με 9 παίκτες παίζοντας παράταση και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.  Ήμουν εξοργισμένος την Κυριακή αλλά την Τετάρτη άλλαξε η στάση μου. Εγώ θέλω να κάθομαι με τους αντίπαλους παράγοντες να βλέπουμε μαζί το ματς.

Λάθη ανθρώπινα θα γίνουν στη  διαιτησία. Εγώ κατέθεσα προτάσεις για τη διαιτησία μέχρι και στην παγκόσμια ομοσπονδία.  Μίλησα σε ραδιόφωνα της Τουρκίας, μίλησα στην Αδριανούπολη.  Το ότι υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οφείλεται στους παράγοντες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δίπλα τους υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που τρέχουν πραγματικά για το ποδόσφαιρο. Πρέπει σίγουρα να παίζουν στις ερασιτεχνικές ομάδες μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Είναι όμως ένα σύνθετο πρόβλημα. Ομάδες σαν την Ελευθερούπολη έχουν πολλούς νεαρούς παίκτες όμως άλλες που αντιπροσωπεύουν μικρά χωριά όπως ο Κεραυνός Πέρνης, δεν την έχουν. Υπάρχουν παράγοντες που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στις μεταγραφές για να αποκτήσουν νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές.  Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνονται μπαράζ στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Ο πρώτος να είναι ο πρωταθλητής.   Να μην έχει στην Α` κατηγορία πλέι οφ και πλέι άουτ.  Πρέπει να βρούμε τρόπους να  μειώσουμε τα έξοδα στις ερασιτεχνικές ομάδες»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης