Στέλιος Ιγνατιάδης στους 93,7: « Δε κάνω πίσω σε ορισμένες αρχές»

 Στέλιος Ιγνατιάδης στους 93,7: « Δε κάνω πίσω σε ορισμένες αρχές»

Για το «διαζύγιο» με τον Ορφέα Ελευθερούπολης μίλησε στους 93,7 ο προπονητής Στέλιος Ιγνατιάδης.

Αναφέρθηκε σε κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Αναλυτικά η συνέντευξη του.

Ερώτηση: Τι τελικά έφταιξε και δε συνεχίζεις στον Ορφέα;  Η ομάδα ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες το καλοκαίρι, τι στράβωσε στη συνέχεια;

Απάντηση:  Η ομάδα έδειξε στο πρωτάθλημα ότι δε μπορεί να σκοράρει εύκολα. Δημιουργούσαμε τις φάσεις για γκολ αλλά δε μπορούσαμε να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα.  Το γνωρίζαμε από την αρχή. Δε μπορέσαμε να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες το καλοκαίρι. Το μπάτζετ της ομάδας της Ελευθερούπολης είναι χαμηλό. Προσπαθήσαμε να κάνουν μια ομάδα «σφιχτή». Σε προηγούμενες δηλώσεις μου είχα πει μετά από νίκη στην Πέραμο, ότι θέλουμε προσθήκες για να κάνουμε πρωταθλητισμό.   Οσον αφορά το παιχνίδι με την Αναγέννηση που πέρασε είχαμε να κάνουμε με μια παθιασμένη ομάδα αλλά και πάλι θα μπορούσαμε να το κλέψουμε το παιχνίδι.

Βέβαια δε φταίει η ήττα από τα Λιμενάρια. Εγώ είχα μιλήσει με τον πρόεδρο από την Παρασκευή ότι θα αποχωρήσουμε εγώ και ο γυμναστής Κώστας Αρβανίτης.  Όλα αυτά για να υπάρχει και μια κατάσταση ομαλή στη αλλαγή του προπονητή όπου ο νέος θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα στη συνέχεια.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποια πικρία για το τέλος της συνεργασίας;

Απάντηση:  Να μιλήσουμε ρεαλιστικά. Εγώ δε μπορούσα να εμπνεύσω τους ποδοσφαιριστές για κάτι καλύτερο. Από τη στιγμή που αυτό φαινόταν δε υπήρχε λόγος για να συνεχίσω. Μίλησα με τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Αντωνιάδη που είναι ένας πολύ καλός κύριος, κόσμημα για την Ελευθερούπολη και του εξήγησα τους λόγους που δε μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία.  Ο πρόεδρος είναι πολύ σοβαρός και το δείχνει με τις πράξεις του. Εγώ δεν κάνω πίσω σε ορισμένες αρχές που έχω γύρω από το ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει αυτές να τις καταπατώ με τίποτα.

Ερώτηση: Εγιναν λάθη στο χτίσιμο της ομάδας το καλοκαίρι;

Απάντηση: Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη.  Δε μπορούσαμε να πάρουμε τους παίκτες τους οποίους θέλουμε στο επιθετικό κομμάτι.  Αυτό μας ενδιέφερε περισσότερο. Αν είχαμε δυο παίκτες στην επίθεση σίγουρα θα μιλούσαμε για άλλες καταστάσεις.

Η ομάδα δημιουργεί και τρέχει πολύ  αλλά δε βάζει γκολ. Είναι ένα θέμα μεγάλο που το είχαμε συζητήσει με τον πρόεδρο αλλά δεν αποκτήσαμε κάποιους παίκτες με τους οποίους μιλούσαμε λόγω του οικονομικού. Δε ήθελε η διοίκηση να ξεφύγει στο οικονομικό.

Ερώτηση: Ναι αλλά όλο αυτό τον καιρό υπήρχε στην Ελευθερούπολη μια προπονητολογία, ότι φεύγεις- μένεις και όλα αυτά.

Πόσο επηρέασε αυτό;

Απάντηση: Σίγουρα αλλά εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αφού γνωρίζω το ρόλο του προπονητή.  Το θέμα είναι να μην επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές.  Είχα και ένα θέμα με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν έβαζα.

Εγώ όμως δεν καταπατώ κάποιες αρχές τις οποίες έχω αποκτήσει με πολύ μεγάλο κόπο.   Δεν έκανε πίσω με τίποτα.

Ερώτηση: Τελικά δεν κατάφερες να πάρεις ένα πρωτάθλημα με τον Ορφέα κάτι που ήθελες πάρα πολύ.

Απάντηση:  Είναι μια ομάδα που έχει πολύ βαριά φανέλα. Ο προγραμματισμός μας ήταν να κάνουμε φέτος πρωταθλητισμό.  Πρωταθλητισμός δε γίνεται όμως με τόσο χαμηλό μπάτζετ. Πάντως τα παιδιά που ήρθανε ήταν πρωταθλητές και είχαν τη νοοτροπία.

Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές όλοι  του Ορφέα και καλά παιδιά και παλικάρια. Θα το δείξουνε πιστεύω και με το νέο προπονητή.

Καλή επιτυχία στο έργο του νέου προπονητή.

Με 4 ακόμη προσθήκες δε μιλάγαμε τώρα για τον πρωταθλητή.  Απλά ο πρόεδρος είναι τόσο σωστός που δεν ήθελε να ανοιχτεί και να μη μπορεί να πληρώσει στη συνέχεια.   Δε θα ήθελε να είναι αφερέγγυος.  Τρίτη χρονιά στο τοπικό είναι πολύ για τον Ορφέα που πρέπει να ενισχυθεί αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Θέλει μικρή ενίσχυση όχι μεγάλη με ποιοτικούς παίκτες.

Το πρόβλημα του Ορφέα είναι στο σκοράρισμα, εκεί πρέπει να ενισχυθεί.

 

Διαβάστε επίσης