• 23 Απριλίου 2024,

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού

 Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού

Για δεύτερη χρονιά επισκεφτήκαμε τα παιδιά της ενορίας του Ιερού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο πάτερ Παναγιώτης, φιλόξενος και ζεστός οικοδεσπότης της γιορτής προετοίμασε τον σκηνικό χώρο αλλά και την ατμόσφαιρα για να ξεκινήσουμε σωστά και γιορτινά.

Η Αδελαϊς ξεκίνησε την γιορτή μας και μας σύστησε στους καλικάντζαρους. Μας έδωσε τις χρήσιμες πληροφορίες ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Που ζούνε όλο τον χρόνο, με τι ασχολούνται, πότε ανεβαίνουν στον επάνω κόσμο, κλπ.

Στην συνέχεια αρχίσαν οι ιστορίες και πιο συγκεκριμένα, η Βικτώρια μας είπε για τον Αρίδα, τον μυλώνα που άλλαξε η ζωή του όταν τον επισκέφτηκαν οι καλικάντζαροι στον μύλο του. Κι έπειτα με την Αρετή, γνωρίσαμε την καλή πλευρά των καλικαντζάρων αφού βοήθησαν μια πρισκιποπούλα που τα βρήκε σκούρα από έναν δράκο.

Τέλος στα παραμύθια έδωσε η Αδελαϊς που μας μίλησε για την συμφωνία που έκανε ένας πραματευτής με έναν καλικάντζαρο.

Στην συνέχεια τα παιδιά καθίσαν στις καρέκλες και αφού σήκωσαν τα μανίκια τους, βάλθηκαν να ζωγραφίζουν για να ετοιμάσουν το δικό τους μοναδικό στολίδι που θα έπαιρναν μαζί τους για να θυμούνται την συγκεκριμένη γιορτή. Αλλά και οι Παραμυθάδες, δέχτηκαν το αναμνηστικό δώρο από την ενορία. Μια πλακέτα της αφίσας της γιορτής.

Καλές γιορτές ευχόμαστε σε όλους. Και είθε η υγεία και η αγάπη να είναι μόνιμα παρούσες στην συντροφιά μας. (Πηγή ομάδα Παραμυθάδων)

Διαβάστε επίσης