Στη Χρυσούπολη το κέντρο υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από άνοια

 Στη Χρυσούπολη το κέντρο υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από άνοια

Πριν από δύο περίπου χρόνια το Υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα και στο Νοσοκομείο Καβάλας να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μέσω του ΕΣΠΑ Κέντρο Υποστήριξης Ατόμων που πάσχουν από άνοια.

Πέρσι το Νοσοκομείο Καβάλας ξεκίνησε να υλοποιήσει την πρόταση αλλά «σκόνταψε» στο πρόβλημα ανεύρεσης κατάλληλου και εκτός του Νοσοκομείου χώρου. Αναζητήθηκε σχετικό ακίνητο αλλά η πρόσκληση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Η διαδικασία κατέληξε άγονη, δεν προσφέρθηκε κανένα ακίνητο. Αυτό έγινε και γιατί το ενοίκιο που μπορεί να πληρώσει το Νοσοκομείο είναι μικρό, με το συγκεκριμένο ποσό δεν υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης του απαραίτητου χώρου.

Υπό αυτές τις συνθήκες αδιεξόδου τον περασμένο Νοέμβρη το δ.σ. του Νοσοκομείου Καβάλας αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει αλλαγή στην υλοποίηση της πρότασης. Ζητά την έγκριση του υπουργείου ώστε το Κέντρο Υποστήριξης Ατόμων που πάσχουν από άνοια να λειτουργήσει στην Χρυσούπολη.

Όπου ακίνητο κατάλληλο έχει βρεθεί. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο ζητά από το Υπουργείο έγκριση ώστε το προσωπικό που θα εργάζεται στο κέντρο να ενισχυθεί με επιπλέον γιατρό ειδικότητας νευρολόγου.

Όπως διαβάζουμε στο πρακτικό της σχετικής απόφασης « …Το Γ.Ν.Κ. τον Αύγουστο του 2019 προχώρησε σε διακήρυξη για τη διενέργεια συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την μίσθωση ενός ακινήτου στην πόλη της Καβάλας προϋπολογιστικής δαπάνης 60.000 € για 36 μήνες.

Ο διαγωνισμός αυτός ήταν άγονος. Στην πόλη της Καβάλας είναι αδύνατη η μίσθωση ή η παραχώρηση κατάλληλου ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Ημέρας. Δύο είναι οι λόγοι: α) η αδυναμία παράδοσης του κτηρίου με διαμορφωμένο το εσωτερικό του Κέντρου Ημέρας σύμφωνα με τις απαιτήσεις λειτουργίας από τον εκμισθωτή και β) η τρίχρονη, μόνον, χρονική διάρκεια μίσθωσης».

Η αλλαγή ως προς το προσωπικό που θα εργάζεται στο κέντρο προέκυψε εκ παρόμοιας διαδικασίας. Για συγκεκριμένη θέση που ζητήθηκε να υπάρξουν αιτήσεις, δεν κατατέθηκε καμία. Αν το Υπουργείο Υγείας εγκρίνει την πρόταση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας τότε όλα θα προχωρήσουν γρήγορα και το κέντρο υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από άνοια θα λειτουργήσει στη Χρυσούπολη πριν το Καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης