• 29 Μαρτίου 2024,

Στη φάση των 8 το Κύπελλο μπάσκετ, ποιος θα επικρατήσει;

 Στη φάση των 8 το Κύπελλο μπάσκετ, ποιος θα επικρατήσει;

Στην προημιτελική φάση περνάει πλέον το Κύπελλο μπάσκετ και οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν θα δώσουν τους επόμενους αγώνες στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Τα 4 ζευγάρια αυτής της φάσης είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Προμηθέας-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Κολοσσός και Κύμη-Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός πέρασε τελικά άνετα από την ομάδα του Χολαργού, με σκορ 70-85 και θα αντιμετωπίσει τώρα τον Κολοσσό. Παναθηναϊκός, Προμηθέας και ΑΕΚ είχαν ήδη νικήσει πανηγυρικά τους αντιπάλους τους με πάνω από 20 πόντους διαφορά, με το «τριφύλλι»  μάλιστα να σημειώνει 100 πόντους, έναντι μόλις 66 του Παγκρατίου. Η περσινή κυπελλούχος ΑΕΚ, κέρδισε το Διαγόρα με σκορ 54-76 και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ντέρμπι «δικεφάλων». Η ΑΕΚ είχε να σηκώσει κούπα από το 2001 και το κατάφερε ξανά το Φεβρουάριο του 2018 νικώντας τον Ολυμπιακό και σπάζοντας ταυτόχρονα το σερί των 6 συνεχόμενων κυπέλλων που είχε ο Παναθηναϊκός. Επίσης, δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα μετά το 2002, οπότε περιμένουμε να δούμε αν θα το καταφέρει στην φετινή σεζόν. Όπως και να ‘χει η «βασίλισσα» ξαναζεί μεγάλες στιγμές, καθώς τα τελευταία χρόνια διεκδικεί πλέον ενεργά τίτλους, σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο!

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα η ομάδα που δεσπόζει στο χώρο του μπάσκετ εδώ και αρκετά χρόνια, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Πέρυσι μάλιστα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής σεζόν στην Α1.  Ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε ένα τέτοιο απίστευτο σερί με 26 νίκες, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός, έκλεινε την κανονική σεζόν με 22 νίκες ενώ ΠΑΟΚ και Προμηθέας μετρούσαν μόλις 17.

Φέτος, η πρεμιέρα για το Πρωτάθλημα έγινε στις 6 Οκτωβρίου και περιελάμβανε σχετικά εύκολα παιχνίδια. Ενώ λοιπόν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατάφεραν να επικρατήσουν άνετα των αντιπάλων τους, η ΑΕΚ ηττήθηκε με σκορ 83-80 από το Περιστέρι.Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ τοποθετούνται από το στοίχημα της SportingBet στην κορυφή των ομάδων που μπορούν να κερδίσουν φέτος τη Basket League.. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Άρη, ο Ολυμπιακός την Κύμη, ενώ η ΑΕΚ θα δώσει ντέρμπι ενάντια στον ΠΑΟΚ. Η σεζόν βρίσκεται βέβαια ακόμη στην αρχή της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπαίνει για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι με πολύ καλές προοπτικές, έχοντας βασικούς αντιπάλους τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ -η οποία μένει να δούμε αν θα επανέλθει μετά το πρώτο «παραπάτημα».

Διαβάστε επίσης