• 29 Απριλίου 2024,

Στη μνήμη των νοσηλευτών που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

 Στη μνήμη των νοσηλευτών που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

Με την ευκαιρία της χθεσινής Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτικής και Νοσηλευτών, το σωματείο των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο προσκάλεσε στο νοσηλευτικό ίδρυμα τον Μητροπολίτη Στέφανο.

Σε εξωτερικό χώρο κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου τελέστηκε τρισάγιο, στη μνήμη των νοσηλευτών της Καβάλας.

Αυτών που έχασαν τη ζωή τους στον καιρό της πανδημίας. Ήταν μια πολύ σωστή ιδέα και σκέψη, η οποία έγινε πραγματικότητα χάρη στην θετική ανταπόκριση του κ. Μητροπολίτη. Το σωματείο προσκάλεσε στην τελετή πολλούς και διάφορους (τοπικούς παράγοντες, φορείς κτλ).

Οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν. Φυσικά τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Στο γεγονός παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ που εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη.

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη είχε ρόλο οικοδεσπότη. Συνομίλησε με τον Μητροπολίτη, μίλησε με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους νοσηλευτές, γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι. Η κ. Πετράκη είπε στους δημοσιογράφους ότι η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτικής δεν είναι γιορτή. «Είναι μέρα περισυλλογής» τόνισε.

Επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη προσλήψεων, θύμισε ότι οι προσλήψεις που έγιναν απλώς κάλυψαν τα κενά όσων έφυγαν. Η κ. Πετράκη συγκινημένη θυμήθηκε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανδημίας. Μνημόνευσε 3 θύματα.

Συγγενείς τους ήταν στη χθεσινή θρησκευτική τελετή. Σε ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση ως προς τα κρούσματα κορωνοϊού, απάντησε ότι «… υπάρχει μείωση όσων νοσηλεύονται ενώ η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι γίνονται πολλά τεστ».

Ο Δήμαρχος κ. Μουριάδης ζήτησε η πολιτεία να τιμήσει τους θανόντες νοσηλευτές και να αναγνωρίσει με γενναιότητα την προσφορά των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης