Στη Νέα Καρβάλη οι αιρετοί δίνουν το καλό παράδειγμα

 Στη Νέα Καρβάλη οι αιρετοί δίνουν το καλό παράδειγμα

Δεν είναι είδηση. Είναι κάτι διαρκές, κάτι που ξεκίνησε προ αρκετών ετών. Ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης κάνουν εθελοντική εργασία.

Καθαρίζουν, κόβουν χόρτα. Προσέχουν αυτά τα καθημερινά θέματα του χωριού. Ειδικά τώρα την Άνοιξη. Επηρεάζουν και παρασύρουν και τους πολίτες- κατοίκους της Νέας Καρβάλης να κάνουν το ίδιο.

Άρα δεν υπάρχει καμία πίεση στον Δήμο Καβάλας. Οι Καρβαλιώτες τα κάνουν μόνοι τους! Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του χωριού, τον κ. Νίκο Καρακεϊσογλου. Και σήμερα ως πρόεδρος και στο παρελθόν ως μέλος του τοπικού συμβουλίου, συμμετείχε και συμμετέχει στη δραστηριότητα.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι κάνει αυτήν την εποχή το τοπικό συμβούλιο της Νέας Καρβάλης; Φημίζεται για τον εθελοντισμό του. Έχετε αρχίσει να κόβετε τα χόρτα;

Απ: Αυτό εμείς το έχουμε εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2010 έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι τώρα η εθελοντική εργασία και όσων εκλέγονται στο τοπικό συμβούλιο. Φυσικά και με τη βοήθεια της ΒΦΛ που μας διαθέτει όποτε χρειάζεται σε ετήσια βάση, κάποιους εργάτες. Όποτε αυτό απαιτείται. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Τα χόρτα δεν τα επιτρέπουμε να μεγαλώσουνε. Αυτό γίνεται προγραμματισμένα και σε τακτική βάση, μηνιαία. Οπότε μπορώ να πω ότι σήμερα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά την καθαριότητα και την ανάπτυξη των χόρτων αυτής της εποχής.

Ερ: Στη Ν. Καρβάλη τα χόρτα τα κουρεύουν εθελοντές και ιδιώτες, όλο το χρόνο. Αυτό είναι το συμπέρασμα.

Απ: Τουλάχιστον 6 φορές στο διάστημα από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο που η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερη, δεν τα επιτρέπουμε παραπάνω από 20- 25 ημέρες να μην κόβονται. Δεν έχουμε θέμα με τα χόρτα. Δεν έχουμε θέμα αυτή τη στιγμή με τα χόρτα.

Ερ: Όταν ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου δίνουν το καλό παράδειγμα, επηρεάζονται και οι κάτοικοι του χωριού;

Απ: Κάπως έτσι το ξεκινήσαμε. Μπήκαμε μπροστά και στη συνέχεια η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν απλά θετική, αλλά κάτι παραπάνω. Με αποτέλεσμα όχι μόνο να ανταποκριθούνε για τους κοινόχρηστους χώρους τους αλλά και για οικόπεδα που μέχρι τότε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Φροντίσαμε και τα καθαρίσαμε όλα από τα τυχόν μπάζα που υπήρχαν. Τώρα κάνουμε παρέμβαση και σε αυτά, έτσι ώστε να υπάρχει μια εικόνα πάρα πολύ καλή.

Ερ: Η άνοιξη ήρθε στη Νέα Καρβάλη μετά απ` όλα αυτά;

Απ: Όπως βλέπετε ο καιρός έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να υπάρχει μια καλή διάθεση. Φροντίζουμε το παραλιακό μέτωπο σιγά-σιγά να είναι έτοιμο να δεχθεί τους τουρίστες. Έχουμε το καινούργιο σχετικά ξενοδοχείο. Ήδη γνωστό στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή είναι στη τελική του φάση ένα νέο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βρίσκεται παράλληλα με το παραλιακό δρόμο. Θα είναι κάτι που θα δουλέψει με διαφορετικό τρόπο. Θα έρθει η Γερμανική νοοτροπία. Είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν  στη Γερμανία. Θα έχει όλες τις εξυπηρετήσεις και θα λειτουργήσει υπολογίζουμε από τα μέσα Μαΐου.

Ερ: Μας λέτε ότι η Νέα Καρβάλη θα πάει τουριστικά πιο δυνατά;

Απ: Ακριβώς. Επιπλέον προετοιμάζονται και νέα καταλύματα, τα οποία πιθανολογείται ότι θα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Ερ: Με τους Ουκρανούς πρόσφυγες τι γίνεται; Υπάρχουν ακόμη στο «Καπλανίδειο» ξενώνα;

Απ: Εξακολουθούμε να φιλοξενούμε 5 γυναίκες και 1 κορίτσι 14 ετών, το οποίο πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης. Οι 4 από τις 5 γυναίκες δουλεύουν εδώ, σε βιοτεχνίες της περιοχής. Η μια γυναίκα, η οποία ήταν καθηγήτρια Ελληνικών στη χώρα της και με το πόλεμο έχει έρθει στην Ελλάδα, ανά διαστήματα πηγαίνει και εργάζεται σε ένα καμπ με Ουκρανούς στη Θεσσαλονίκη. Πηγαίνει εκεί, δουλεύει ένα 20ημερο και έρχεται μετά για 10 ημέρες στη Ν. Καρβάλη. Συμπληρώσαμε δυο χρόνια που φιλοξενούμε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Βρήκαν δουλειά εδώ στις βιοτεχνίες και δουλεύουνε είτε σε ετήσια βάση, είτε εποχιακά.

Διαβάστε επίσης