Στη Philoxenia μέσω άλλων!

 Στη Philoxenia μέσω άλλων!

Εγκαινιάζεται το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης η τουριστική έκθεση Philoxenia. Πρόκειται για την πιο γνωστή τουριστική έκθεση της βόρειας Ελλάδας που έχει πάντα τη δική της δυναμική. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 8:00 σήμερα το βράδυ αλλά οι φορείς του τόπου και ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού δε φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να παραστούν στη διοργάνωση.

Ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετέχουν και φέτος στη Philoxenia, όπως και πέρσι, μέσω του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών. Εκεί θα γίνει στοχευμένη προβολή του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων. Ο δήμος Νέστου θα διαθέτει παρουσία και να διανέμει το έντυπο υλικό του από το περίπτερο της περιφέρειας ΑΜΘ, με έμφαση στη δημοτική ενότητα Κεραμωτής. Στο ίδιο περίπτερο της περιφέρειας θα βρίσκεται για διανομή υλικού και ο δήμος Παγγαίου. Ο δήμος Θάσου δε θα μετέχει καθόλου στην έκθεση.

Παρά ταύτα, η Philoxenia προοδεύει και σημειώνει μεγάλη επιτυχία καθώς οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές. Μεταξύ των συμμετεχόντων διαπιστώνουμε πως υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας, τις εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη, αλλά και το δήμο Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας. Στην ίδια έκθεση βρίσκονται ακόμη η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως όλα δείχνουν, αιχμή του δόρατος για την τουριστική προβολή της περιφερειακή ενότητας Καβάλας θα είναι κυρίως το περίπτερο της περιφέρειας ΑΜΘ. Άλλοι δήμοι θα μετέχουν με δικό τους περίπτερο και μάλιστα ορισμένοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των παράλληλων εκδηλώσεων, που αρχίζουν σήμερα στα περίπτερα της Philoxenia και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης