• 26 Απριλίου 2024,

Στη REVERA χωρίς μείωση μισθού

 Στη REVERA χωρίς μείωση μισθού

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων για μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στη ΒΦΛ. Επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όσων εργαζόμενων οι συμβάσεις έληξαν ανανεώθηκαν σε μια καινούργια εταιρεία, τη REVERA. Οι παλιοί εργαζόμενοι υπέγραψαν νέες συμβάσεις χρονικής διάρκειας έξι έως δώδεκα μηνών, χωρίς την οποιαδήποτε αλλαγή στη μισθοδοσία τους.

Φημολογείται ωστόσο ότι 60 – 65 άτομα βρέθηκαν εκτός εργοστασίου καθώς οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν. Μεταξύ αυτών υπολογίζεται ότι υπάρχουν και πέντε παλιοί εργαζόμενοι. Από τη μία πλευρά θεωρείται λογικό να μειώνεται με το συγκεκριμένο τρόπο το προσωπικό του εργοστασίου, αφού είναι κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού, με την προοπτική οι περισσότεροι από όσους αποχώρησαν να επανέλθουν το φθινόπωρο.

Από την άλλη, η μη ανανέωση τόσων πολλών συμβάσεων δεν προκάλεσε διαμαρτυρίες, δε διατυπώθηκαν παράπονα ή καταγγελίες. Η νέα εταιρεία REVERA είναι πρωτοεμφανιζόμενη και υπογράφουν σ’ αυτή συμβάσεις όσοι κατά το παρελθόν εργάζονταν στην εταιρεία Σέντρο Φάρο, η οποία έχασε το προσωπικό της αλλά όπως όλα δείχνουν συνεχίζει να υφίσταται.

Διαβάστε επίσης