«Στην αγορά δεν υπάρχει ούτε μία διαφωνία»

 «Στην αγορά δεν υπάρχει ούτε μία διαφωνία»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης ρωτήθηκε από την ΠΡΩΙΝΗ αναφορικά με το γεγονός ότι η αγορά της Καβάλας θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, σε σχέση με τη συμπεριφορά των καταστηματαρχών σε άλλες τουριστικές περιοχές της κεντρικής και νοτιότερης Ελλάδας.

Ο πρόεδρος υπερασπίσθηκε την απόφαση της διοικήσεως του Εμπορικού Συλλόγου να παραμείνει κλειστή η αγορά τη Δευτέρα, στηριγμένος σε δύο βασικά επιχειρήματα. Στην τοπική παράδοση για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και στο γεγονός ότι η απόφαση της διοικήσεως βασίστηκε στη βούληση των μελών του συλλόγου.

Από τότε που είμαι στο σύλλογο, πάντα η τοπική αγορά είναι κλειστή ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, υπογράμμισε ο Βασίλης Λεμονίδης. Μίλησα με είκοσι προέδρους άλλων συλλόγων, συμπλήρωσε, όλοι μου δήλωσαν πως τη Δευτέρα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη, η αγορά στο άκουσμα της αποφάσεως το διοικητικού συμβουλίου αντέδρασε θετικά. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει ούτε μία αντίδραση, ούτε μία διαφωνία επί της αποφάσεως η αγορά να παραμείνει κλειστή».

Ο Βασίλης Λεμονίδης δέχεται ότι θα μπορούσαν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά για τουριστικούς λόγους, σημείωσε ωστόσο ότι κατά την περίοδο που διανύουμε η τουριστική κίνηση στην τοπική αγορά ακόμη δεν έχει αρχίσει.

Διαβάστε επίσης