Ενισχύεται το τμήμα αδέσποτων του δήμου

 Ενισχύεται το τμήμα αδέσποτων του δήμου

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε στο δημαρχείο η εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενη 5μελη επιτροπή που ασχολείται με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων (φωτογραφία). Με την ευκαιρία της συνεδριάσεως συναντήθηκαν ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τα ζητήματα των αδέσποτων Ζήσης Μπόνιας με την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου ΑΙΣΩΠΟΣ Δέσποινα Αβραμίδου.

Έγινε μακρά συζήτηση για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων προκειμένου για μία ακόμη φορά να ασκηθεί πίεση προς το δήμο Καβάλας ώστε να αναλάβει εντονότερη δράση. Αυτό είναι αναπόφευκτο από τη στιγμή που ο ΑΙΣΩΠΟΣ ανέστειλε μερικώς τη λειτουργία του, λόγω οικονομικών δυσχερειών, από την περίθαλψη άρρωστων και τραυματισμένων ζώων.

Πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής ο Ζήσης Μπόνιας δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Δεν είναι ευχάριστη είδηση το ότι ο ΑΙΣΩΠΟΣ περιορίζει τη δραστηριότητά του. Τα μέλη του προσπαθούσαν και βοηθούσαν το δήμο Καβάλας. τώρα θα προσπαθήσουμε κι εμείς να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργούνται». Το τμήμα αδέσποτων του δήμου Καβάλας ενισχύθηκε προσφάτως με ένα επιπλέον άτομο, ενώ είναι πιθανό να ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονται διαρκώς.

Ο κ. Μπόνιας επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τα αδέσποτα ζώα. Επεσήμανε πως ο δήμος Καβάλας προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις διαμαρτυρίες ή και τις καταγγελίες των πολιτών, αν και όπως παρατήρησε, αυτές ορισμένες φορές είναι πάρα πολλές.

Διαβάστε επίσης