• 17 Μαΐου 2024,

Στην αγορά και στην πρόληψη του κορωνοϊού τα χρήματα του Υπουργείου των Εσωτερικών

 Στην αγορά και στην πρόληψη του κορωνοϊού τα χρήματα του Υπουργείου των Εσωτερικών

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής σε συνέχεια της πρόσφατης είδησης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Καβάλας με ποσό 900.000 ευρώ περίπου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος Καβάλας εισέπραξε και θα εισπράξει από το Υπουργείο συνολικό ποσό 1.600.000 ευρώ. Υπάρχει φυσικά η προοπτική να ενισχυθεί με ακόμη περισσότερα χρήματα αν και εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει χρέη του (και των νομικών του προσώπων) στην αγορά ενώ ξοδεύει τα προαναφερθέντα χρήματα και στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. «Από τα όσα έγιναν έως τώρα ο Δήμος Καβάλας δεν θα βγει κερδισμένος αλλά δεν θα μπει και μέσα» εκτιμά με τα έως τώρα δεδομένα ο κ. Μουριάδης.

Στην Πρωινή είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Για μας η ανακοίνωση των χρημάτων που θα εισπράξουμε από το υπουργείο εσωτερικών, η δεύτερη δόση που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν περιλάμβανε καμία έκπληξη. Τα χρήματα που ανακοινώθηκαν ήταν αυτά που είχαμε ζητήσει σύμφωνα με τις δαπάνες που έως τώρα έγιναν και τους υπολογισμούς για το πόσο θα μας κοστίσει το πρόβλημα της πανδημίας. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις σχολικές επιτροπές, το δημοτικό ωδείο και τα άλλα νομικά πρόσωπα που έχουν χρέη. Τα περισσότερα βέβαια χρήματα από αυτά που πήραμε ή θα πάρουμε αφορούν δαπάνες για την τήρηση των μέτρων πρόληψης των κορωνοϊού.

Από το αρχικό ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ μας έχουν μείνει κάποια λίγα χρήματα διότι τα μέτρα που λάβαμε στο Δήμο Καβάλας πληρώθηκαν από εκείνη την πρώτη χρηματοδότηση. Τελικά πιστεύω ότι ο Δήμος Καβάλας δεν θα βγει κερδισμένος από τα χρήματα που θα εισπράξει από το υπουργείο αλλά δεν θα μπει και μέσα. Τηρώντας τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού πρόθεση μας είναι παράλληλα να ξεχρεώσουμε την αγορά στην οποία υπήρχαν αρκετά χρέη.

Σχετικά με τις επιπλέον καθαρίστριες στα σχολεία εκτιμούμε ότι πρέπει να προσλάβουμε 20 επιπλέον αντί των 15 που αρχικά είχαμε αποφασίσει. Από το υπουργείο εσωτερικών υπάρχουν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις- ειδήσεις όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση για την αγορά μηχανημάτων.

Βαριά μηχανήματα έργων μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Θέλουμε λοιπόν σε συνέχεια της χρηματοδότησης των 400 χιλιάδων ευρώ που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, να προμηθευτούμε ένα πλυντήριο κάδων. Ένα μηχάνημα για τον καθαρισμό των ακτών. Ένα καλαθοφόρο όχημα και ένα όχημα κατάλληλο για στρώσιμο ασφάλτου εκεί όπου υπάρχουν τρύπες στο οδόστρωμα. Αν για όλα αυτά χρειαστούν επιπλέον χρήματα από τα χρήματα του υπουργείου, θα βάλουμε και εμείς. Από τα δικά μας.

Σχετικά με την αλλαγή των δεδομένων στα οχήματα των χρηματαποστολών και το πώς θα προσεγγίζουν το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος υποχρέωση μας είναι τώρα που η τράπεζα θα εξυπηρετείται από την αυλή της να δημιουργήσουμε δύο θέσεις στην οδό Ομόνοιας στις οποίες όταν χρειάζεται θα περιμένουν σειρά μέχρι να μπουν στην αυλή της Τράπεζας της Ελλάδος τα οχήματα των χρηματαποστολών».  

 

Διαβάστε επίσης