Είναι επικίνδυνο το πανύψηλο δέντρο στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικιών στο κέντρο της πόλης;

 Είναι επικίνδυνο το πανύψηλο δέντρο στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικιών στο κέντρο της πόλης;

Ένα πανύψηλο δέντρο με σαφή και αρκετά μεγάλη κλήση.

Είναι άραγε επικίνδυνο; Αυτήν την απορία – όσων διαμένουν στην περιοχή- πρέπει να λύσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Κι αν το δέντρο είναι επικίνδυνο τότε είτε να κοπεί, είτε να κλαδευτεί.

Η φωτογραφία δείχνει κυρίως το μέγεθος του δέντρου, η ηλικία του είναι 40 και πλέον χρόνια. Που βρίσκεται; Βρίσκεται σε έναν ακάλυπτο χώρο, ανάμεσα σε πολλές κεντρικές πολυκατοικίες. Στον ίδιο ακάλυπτο χώρο υπάρχουν κι άλλα, σαφώς μικρότερα δέντρα.

Υπάρχουν εμπορικές επιχειρήσεις, πολιτιστικός σύλλογος, αποθήκες αλλά κυρίως πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είναι τόσο μεγάλο το ύψος του δέντρου που σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει κίνδυνος τα κλαδιά του να μπουν ακόμη και μέσα στα διαμερίσματα! Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

Όλα αυτά στον ακάλυπτο χώρο μεταξύ πολυκατοικιών και των οδών Μητροπολίτη Προκόπιου, Φιλίππου, Δαγκλή και Βενιζέλου. Η είσοδος στο χώρο γίνεται από την οδό Δαγκλή 10.

Κάποιοι από αυτούς που μένουν στις πολυκατοικίες κι από τα μπαλκόνια τους το βλέπουν κάθε μέρα, απευθύνουν έκκληση στο Δήμο Καβάλας και στο Δασαρχείο. Εκπρόσωποι τους να το δουν προσεκτικά κι από κοντά. Να αποφανθούν για τους πιθανούς κινδύνους ή όχι. Επιτέλους κάτι να γίνει, αν κάτι χρειάζεται. Σημειώνουμε ότι το δέντρο ανήκει στην κατηγορία των πεύκων. Έχει (εκτός από μεγάλο ύψος), λεπτό κορμό (όπως πολλά κυπαρίσσια) και πολλά μακριά κλαδιά. Μια γενικότερη κατάσταση δηλαδή σαφώς ύποπτη. Για άλλους σίγουρα επικίνδυνη.

 

Διαβάστε επίσης