• 4 Μαΐου 2024,

«Στην αγορά της Ελευθερούπολης τα πράγματα είναι πολύ άσχημα»

 «Στην αγορά της Ελευθερούπολης τα πράγματα είναι πολύ άσχημα»

Στη διάρκεια της Τρίτης (προχθές) οι διοργανωτές της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Ελευθερούπολης προβληματίστηκαν έντονα.

Η πρόβλεψη του καιρού για το βράδυ της εκδήλωσης ήταν εντελώς αρνητική. Κι αφού τη διασταύρωσαν και μέσω της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισαν για την αναβολή της. Ώστε να οριστεί σε νέα ημερομηνία στο τέλος του μήνα.

Η απόφαση αναβολής της Λευκής Νύχτας έπρεπε να παρθεί έγκαιρα ώστε να μην υπάρξουν οι σχετικές προετοιμασίες των επαγγελματιών. Κυρίως της εστίασης. Το νέο πρώτη φορά γνωστό έγινε διαδικτυακά, με ανάρτηση του προέδρου του συλλόγου κ. Φώτη Τουφεξή. Αυτό έγινε το απόγευμα της Τρίτης.

Θυμίζουμε ότι η αρχική απόφαση αναφέρονταν σε εκδήλωση Λευκής Νύχτας για αύριο βράδυ. Μόνο που αύριο βράδυ θα βρέχει και στην Ελευθερούπολη και στην Ανατολική Μακεδονία γενικότερα. Ίσως μάλιστα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

Χθες το πρωί ο κ. Φώτης Τουφεξής είπε στην Πρωινή:

«Η Λευκή Νύχτα στην αγορά της Ελευθερούπολης έχει αναβληθεί. Δεν θα γίνει την Παρασκευή. Λόγω των καιρικών φαινομένων που αναμένονται την Παρασκευή. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να παρθεί και μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την προηγούμενη Δευτέρα.

Πιστεύω ότι έστω κι έτσι προλάβαμε τις προμήθειες ευπαθών προϊόντων ακόμη και προσλήψεις που γίνονται λόγω της εκδήλωσης της Λευκής Νύχτας. Τα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες την Παρασκευή τις έχουμε από την Πολιτική Προστασία.

Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε γιατί θα πάθουν μεγάλη ζημιά οι επαγγελματίες που έχουν ευπαθή προϊόντα. Προσανατολιζόμαστε σε πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε μια νέα ημερομηνία. Πάλι ημέρα Παρασκευή. Μάλλον στο τέλος του Ιουνίου.

Στην αγορά της Ελευθερούπολης τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Όπως σε όλη την Ελλάδα. Οι λογαριασμοί ρεύματος των επαγγελματιών είναι τετραπλάσιοι ή τριπλάσιοι σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Και στήριξη δεν έχουμε».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης