• 23 Απριλίου 2024,

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για τη φωτιά στην αποθήκη Μισσιριάν

 Στην Εισαγγελία η δικογραφία για τη φωτιά στην αποθήκη Μισσιριάν

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας η προανάκριση για την πυρκαγιά στην αποθήκη της εταιρίας Μισσιριάν, περιστατικό που έγινε στον Αμυγδαλεώνα στις 10 του περασμένου Οκτώβρη. Η διαδικασία είναι η γνωστή. Το υλικό στάλθηκε ήδη στην Εισαγγελία. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας και θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικών διώξεων ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Η προανάκριση έγινε με την επιβεβλημένη μυστικότητα, το περιεχόμενο της είναι ως συνήθως απόρρητο.

Εξ αυτού του λόγου οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι λίγες. Σύμφωνα με αυτές τόσο τα στοιχεία της Πυροσβεστικής όσο και οι εκθέσεις δύο πραγματογνωμόνων δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο. Λέγεται ότι δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που θα οδηγούσε τις έρευνες προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Κατά το ίδιο σενάριο η πυρκαγιά αποδίδεται σε κάποιο τυχαίο ή έκτακτο γεγονός που δεν μπόρεσε να εντοπιστεί. Μεγάλο ενδιαφέρον για την αιτία της πυρκαγιάς έδειξε η εταιρία Μισσιριάν, δεδομένου του ότι υπέστη ζημιά αφού τα καπνά που κάηκαν ήταν όλα πουλημένα. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Π.Υ. Καβάλας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και βραχυκυκλώματος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε μεγάλη αποθήκη καπνών στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτώβρη. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία με οχήματα και όμορων νομών. Ότι υπήρχε μέσα στην αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ευτυχώς η φωτιά δεν εξαπλώθηκε σε διπλανές αποθήκες.

Διαβάστε επίσης