Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει νέα: Νομοθετική ρύθμιση για περιοδική αποζημίωση ΝΟΚ – ΟΘΑΚ

 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει νέα: Νομοθετική ρύθμιση για περιοδική αποζημίωση ΝΟΚ – ΟΘΑΚ

Το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου, σχετικά με συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας λιμενικής πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε τη συνάντηση με θέμα τη γνωστή εκκρεμότητα των κτηρίων του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα και όπως φαίνεται το προώθησε προκειμένου να βρεθεί η ορθή λύση που θα είναι συμφέρουσα για τα δύο ναυταθλητικά σωματεία. Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα περίοδο λήγουν οι συμβάσεις τριάντα ετών κι έτσι τα δύο κτήρια επανέρχονται στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ έδωσε παράταση στις συμβάσεις που θα λήξουν στα μέσα Μαρτίου. Σωστά σκεπτόμενος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διατήρησε το θέμα στην επικαιρότητα, αφού ο Μάρτης δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται.

Από τη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Παναγιωτόπουλο στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ προέκυψε μια πρωτοβουλία που σχεδόν συμφωνήθηκε με το υπουργείο και τον υπουργό Φώτη Κουβέλη, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα. Πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση όπου θα προβλέπεται η περιοδική αποζημίωση των σωματείων. Τα δεδομένα φαίνεται ότι θα αλλάξουν υποχρεωτικά, αλλά μέσω της νομοθετικής ρύθμισης τα σωματεία θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Μιλώντας στο ράδιο ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Εκείνο που συζητήσαμε με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Λαμπρίδη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η αρχή μιας λύσης. Η σύμβαση των προηγούμενων τριάντα ετών λήγει. Για τα δύο σωματεία το θέμα των κτηρίων είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει από τώρα να δρομολογηθεί βιώσιμη και οριστική λύση.

Γι’ αυτό και ζήτησα συνάντηση με τον υπουργό, που παραμένει ένας μετριοπαθής άνθρωπος και γνώστης του προβλήματος. Η συνάντηση που έλαβε χώρα παρουσία του κ. Λαμπρίδη ήταν χρήσιμη. Ο υπουργός κατανόησε ότι το ζήτημα αφορά και σε άλλα σωματεία όλης της χώρας. Ταυτοχρόνως, ενημέρωσα για το πρόβλημα στην Καβάλα και τον πρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδίας, που στηρίζει την πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση. Προκειμένου να εξασφαλισθεί μια βιώσιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ θα πρέπει να προωθηθεί μια νομοθετική ρύθμιση. Αυτήν θα τη φέρει το υπουργείο.

Θα προβλέπεται περιοδική αποζημίωση των σωματείων επειδή κατασκεύασαν τα συγκεκριμένα κτήρια. Όπως συζητήσαμε με τον υπουργό, εάν χρειαστεί θα δοθεί νέα παράταση της συμβάσεως επί της αρχικής, την οποία αποφάσισε η διοίκηση του ΟΛΚ. Φαίνεται ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των ακινήτων. Εκείνο που τελικά θα εφαρμοστεί θα είναι κάτι παρόμοιο με τα δεδομένα που ίσχυαν έως τώρα. Πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος ώστε τα σωματεία να εξασφαλίσουν έσοδα όπως εκείνα που κάποτε είχαν. Η νομοθετική ρύθμιση για την περιοδική αποζημίωση των σωματείων θα είναι τελικά μια μορφή οικονομικής ενίσχυσης τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη.

Κύριο θέμα της συζήτησης του κ. Παναγιωτόπουλου με τον Υπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, υπήρξε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δύο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της Καβάλας, ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ, ενόψει της λήξης της σύμβασης μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεών τους με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το πρόβλημα που απειλεί ευθέως την επιβίωση των δύο σωματείων έγινε απολύτως κατανοητό και ακολούθησε η επεξεργασία διαδικασίας νομοθετικής επίλυσής του, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να δηλώνει στη συνέχεια πως ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρξει οριστικό θετικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε επιπλέον υπόψη του Υπουργού ζητήματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα και πιο συγκεκριμένα: α) την αναγκαιότητα, για πολλούς λόγους, παραμονής της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης στην Καβάλα και β) την ενισχυμένη παρουσία του Λιμενικού Σώματος στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Θάσο, ενόψει και της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

 

******

 

Διαβάστε επίσης