Dark Mode Light Mode
μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο
«Στην Ερυθρού όπως παλιά»: Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή

«Στην Ερυθρού όπως παλιά»: Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή

Η βροχή που ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης μας έφερε τις πρώτες μελαγχολικές, Φθινοπωρινές σκέψεις.

Η εποχή αλλάζει, το Φθινόπωρο είναι προ των πυλών, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού κάθε χρόνο ζούμε αυτή την μετάβαση.

Το πρόβλημα είναι ότι φέτος το Φθινόπωρο αυτή η καιρική αλλαγή συνοδεύεται και από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης που κάνουν τον φετινό χειμώνα να μοιάζει με μπαμπούλα!

Όλοι μας λένε με νόημα ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος.

Θα μου πείτε κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ίδια δεν λένε;

Η πεσμένη κολώνα φωτισμού στον δρόμο μπροστά στην Ιχθυόσκαλα θα μαζευτεί όταν ξεκαθαρίσει μετά από μία γραφειοκρατική διαδικασία σε ποιόν ανήκει ο δρόμος.

Στην Περιφέρεια ή στον Δήμο.

Όταν βρεθεί η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα βρεθεί και το κατάλληλο συνεργείο για να την απομακρύνει.

Μέχρι τότε κόκκινη κορδέλα.

Στην Ελλάδα όταν δεν υπάρχει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει η κόκκινη κορδέλα που δίνει τον χρόνο στους αρμόδιους να την βρούνε.

Μπορεί να αργούνε λίγο αλλά στο τέλος γίνεται η δουλειά.

‘Ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που πανηγυρίζανε και εντός Ελλάδας την νίκη του Τραμπ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σήμερα που θα κληθούν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης ίσως και πάνω από 2 ευρώ και πληρώνουν εδώ και αρκετό καιρό τα καύσιμα πάνω από τα 2 ευρώ τι λένε;

Συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να τον υποστηρίζουν;

Ο άνθρωπος αγγίζει τα όρια της ψυχασθένειας και επειδή θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο καλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ τα έχει βάλει με όλο τον κόσμο.

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Το θέμα είναι ότι τις μαγκιές του της πληρώνουμε όλοι εμείς.

Μπράβο στους διοργανωτές της εκδήλωσης «Στην Ερυθρού όπως παλιά» που φέτος επιλέξανε να φέρουν στην Καβάλα τον Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ ή κατά κόσμο Λάκη Παπαδόπουλο.

Μία επιλογή έκπληξη με έναν καλλιτέχνη που έχει γράψει και τραγουδήσει φοβερά τραγούδια όχι μόνο την δεκαετία του 80.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Λάκης δεν θα είναι μόνος του αλλά με ολόκληρη ορχήστρα.

Τα Play back των προηγούμενων ετών ξεχάστε τα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι.

Αυτή η πρόσφατη βροχή δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε τα μπουφάν.

Από σήμερα ο ήλιος είναι και πάλι κυρίαρχος στον ουρανό της πόλης.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο