• 19 Μαΐου 2024,

Στην Καβάλα λόγω Erasmus

 Στην Καβάλα λόγω Erasmus

Τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της ομάδας του προγράμματος Erasmus, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Καβάλα.

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας, υλοποιεί τρία προγράμματα Erasmus. Αυτό για το οποίο έγινε η συνάντηση, είναι το πρόγραμμα που ξεκινά μόλις τώρα, με συνεργαζόμενα σχολεία της Σμύρνης, του Βουκουρεστίου και της Νάπολι.

Υπεύθυνη του καινούριου προγράμματος είναι η Πόπη Ντόλου, η οποία είπε στους δημοσιογράφους ότι το πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια. Στην Καβάλα γίνεται η πρώτη διεθνική συνάντηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που προβλέπει συναντήσεις τον Απρίλιο στη Σμύρνη, το Μάιο στη Νάπολι.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «από την επιστήμη στην τέχνη» και αφορά την τεχνολογία, την τέχνη, τα μαθηματικά, έτσι ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η διδασκαλία.

Η κα Ντόλου επικεφαλής ομάδας καθηγητών, ήταν το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ενημερώθηκε για τα δεδομένα του νομού Καβάλας και οι ξένοι καθηγητές έλαβαν έντυπο τουριστικής φύσεως υλικό.

Ο Θ. Μαρκόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι η επίσκεψη τιμητική και η συνεργασία μεταξύ των σχολείων σημαντική. Η κα Ντόλου είπε τα εξής: «Είμαι υπεύθυνη υλοποίησης ενός προγράμματος Erasmus που έχει εγκριθεί για το  σχολείο μας, ένα από τα τρία που τρέχουν αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα φιλοξενούμε την πρώτη διεθνική συνάντηση του προγράμματος «Από την επιστήμη στην τέχνη», ένα εργαστήριο επιστήμης με ρομποτική. Όλα αυτά θα υλοποιηθούν, βάζοντας την τεχνολογία, την επιστήμη, την μηχανολογία, την τέχνη και τα μαθηματικά για να κάνουμε την διδασκαλία μας πιο πρωτοποριακή, πιο αποτελεσματική, πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική για τους μαθητές. Το πρόγραμμα είναι μία συνεργασία τεσσάρων χωρών. Συνεργαζόμαστε με σχολεία, με εκπαιδευτικούς φορείς, από την Σμύρνη της Τουρκίας, το Βουκουρέστι Ρουμανίας, τη Νάπολι Ιταλίας και φυσικά η Καβάλα, το 1ο ΕΠΑΛ που συμμετέχει σε αυτή τη σύμπραξη».

ΕΡ: Εδώ βλέπουμε μόνο εκπαιδευτικούς, έχουμε μαθητές στο πρόγραμμα;

ΑΠ: «Έχουμε μαθητές. Απλά αυτή είναι η πρώτη συνάντηση στην οποία καθορίστηκε το πλάνο των επομένων συναντήσεων, ποιοι θα διαπραγματευτούν το αντικείμενο, πως θα προχωρήσουμε στο πρόγραμμα και συντονίζεται τώρα το όλο πρότσεκτ, που διαρκέσει δύο χρονιά συνολικά. Η υπόλοιπη μετακίνηση θα περιλαμβάνει μαθητες απ΄ όλα τα σχολεία, στο τέλος Απριλίου στη Σμύρνη κι έχουμε μία ακόμη συνάντηση στην Νάπολι της Ιταλίας, στο τέλος Μαΐου».

Διαβάστε επίσης