• 22 Μαΐου 2024,

Βασιλόπιτα στο ΓΕΩΤΕΕ

 Βασιλόπιτα στο ΓΕΩΤΕΕ

Συνεδρίασε χθες το πρωί στο γραφείο της Καβάλας, η διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής παρέστησαν και στην κοπή της Βασιλόπιτας που έγινε από τον Πρόεδρο Ζαφείρη Μυστακίδη. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Γενικού Γραμματέα προερχόμενου από το Νομό της Δράμας, Κοσμά Σωφρονίδη.

Συζητήθηκαν αμέσως μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξηςς, από τα οποία ξεχώρισε αυτό των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν στο νομό Καβάλας.

Εκτίμηση του τμήματος είναι, ότι οι επιστήμονες που θ΄ ασχοληθούν με τις αντιρρήσεις που θα διατυπώσουν οι πολίτες, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, είτε γιατί μελέτησαν τη διαδικασία, είτε γιατί παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Κατά το ΓΕΩΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ οι φορείς είναι προετοιμασμένοι, ο κόσμος δεν γνωρίζει, με κίνδυνο, όπως αναφέρθηκε και στη χθεσινή συζήτηση, να κυρωθούν οι χάρτες, δηλαδή να εκπνεύσει η προθεσμία των αντιρρήσεων, χωρίς να διορθωθούν πολλά από τα λάθη που υπάρχουν σε αυτούς. Όπως δε έγινε γνωστό η προθεσμία των αντιρρήσεων λήγει στις 30 Μαρτίου καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη ισχύουσα νομοθεσία και δεν είναι καθόλου εύκολο να υπάρξει παράταση.

Διαβάστε επίσης