• 26 Απριλίου 2024,

Στην Καβάλα το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων (φωτογραφίες)

 Στην Καβάλα το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Καλαμάτα το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων με τίτλο «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη: Η μακρά διαμόρφωση της νεοελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τη σύγκρουση δύο οραμάτων», το οποίο διοργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, και συμμετείχαν Λύκεια Ελληνίδων από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο διεξήχθη στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ανάμεσα σε πολλούς και εκλεκτούς ομιλητές, το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ως εισηγητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ομοτ. Καθ. Γλωσσολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Το συντονισμό του όλου Συνεδρίου και της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος και φιλόλογος, κα Βίκυ Φλέσσα. Το επόμενο συνέδριο θα γίνει στην Καβάλα το 2024, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στην Ολομέλεια των Προέδρων των Λυκείων Ελληνίδων.

Στην τελετή λήξης του Συνεδρίου, κατά την οποία βραβεύτηκε ο δάσκαλος χορού του Λ.Ε.Κ. Τάσος Μίχος, και στον απολογισμό του Συνεδρίου από την Πρόεδρο του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων κα Ελένη Τσαλδάρη, ανακοινώθηκε και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας που θα αναλάβει την διοργάνωση του 21ου Συνεδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων που θα γίνει στην Καβάλα το 2024.

Την σκυτάλη παρέλαβε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας κα Μαρίνα Φιλιππίδου η οποία και ευχαρίστησε το Κεντρικό Λύκειο αλλά και τα άλλα Λύκεια για την αποδοχή της τιμητικής αυτής πρότασης για την επόμενη διοργάνωση, παραλαμβάνοντας παράλληλα από την κα Ευγενία Καρέλια τον πάπυρο με τη λίστα των Λυκείων Ελληνίδων που κατά σειρά έχουν διοργανώσει τα προηγούμενα Συνέδρια.

Το 20ο Συνέδριο έκλεισε με την επετειακή παράσταση «Εξ Ανατολών το Φως», αφιερωμένη στην καταστροφή της Σμύρνης, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, με τη χορευτική ομάδα και τη χορωδία του Λ.Ε.Κ. καθώς και πλήθος εκλεκτών συντελεστών. Συγχαρητήρια στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου και Καλή Δύναμη και Επιτυχία στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας για την επόμενη διοργάνωση!

πηγή: Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Διαβάστε επίσης