• 20 Απριλίου 2024,

Στην Καβάλα υποστηρικτής της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού

 Στην Καβάλα υποστηρικτής της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού

Το Επιμελητήριο Καβάλας προσκάλεσε και θα φιλοξενήσει την Τρίτη έναν άνθρωπο που υποστηρίζει τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Πρόκειται για το Φώτη Κουρμούση, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Όπως φάνηκε στην εκδήλωση της Τρίτης ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι άπιαστο όνειρο για την αγορά. Αυτό αποδεικνύουν και οι αιτήσεις που όχι μόνο υποβλήθηκαν αλλά και όσες ικανοποιήθηκαν και είναι λίγες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ακόμη και τον προηγούμενο μήνα ο κ. Κουρμούσης το 95% των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας με χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να επωφεληθούν της ρύθμισης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Θα σημειώναμε ωστόσο ότι αυτό πέραν των δηλώσεων του κ. Κουρμούση και γενικότερα των κυβερνητικών παραγόντων, πρέπει να αποδειχθεί κι επί του πρακτέου. Είναι ολοφάνερο πως η αγορά έχει άλλη άποψη.

Ο κ. Κουρμούσης θα μιλήσει στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης, μια ομολογουμένως άβολη ώρα, αφού οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες κι επιχειρηματίες θα βρίσκονται στις εργασίες τους. Ο κ. Κουρμούσης προγραμματίζει μια συνολική περιοδεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζοντας στις πόλεις Σέρρες, Δράμα και καταλήγοντας στην Καβάλα. Το σχετικό δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου είναι το ακόλουθο:

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:

«Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών»

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, Ομονοίας 50, Καβάλα.

Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Καβάλας στο τηλέφωνο 2510-222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4) ή κα. Δέσποινα Παρασύρη (εσωτ.11) και στο email info@chamberofkavala.gr

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Διαβάστε επίσης