• 26 Απριλίου 2024,

Στην Κύπρο ταξιδεύει αύριο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

 Στην Κύπρο ταξιδεύει αύριο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την περασμένη Δευτέρα 15 Ιουλίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης. Το θέμα πρώτη φορά ανέκυψε το 2017 όταν υπουργός ήταν ο Πάνος Καμμένος.

Τον Φεβρουάριο του 2018- για να αποτρέψει την εξέλιξη-  ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ως βουλευτής της αντιπολίτευσης) κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος επέμενε, λέγοντας ότι η κατάργηση πρέπει να γίνει για οικονομικούς λόγους.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του προκατόχου του. Ανάμεσα σε αυτές η απόφαση για την κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Είχε ημερομηνία σύμφωνα με πληροφορίες 8 Ιουλίου και την υπογραφή του προηγούμενου Υπουργού κ. Αποστολάκη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διορθώνοντας το λάθος-υπερασπιζόμενος και τα συμφέροντα του Νομού Καβάλας- ανακάλεσε τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις,  ούτε αναμένονται.

Οι πληροφορίες φέρονται απολύτως έγκυρες.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αύριο Παρασκευή πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας έστω κι αν αυτό αφορά την Κύπρο. Στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Καβάλα καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες επιστολές- τηλεγραφήματα για συγχαρητήρια. Προέρχονται από τοπικούς συλλόγους και παράγοντες, έχουν σχέση με την επιλογή του για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι υποχρεώσεις του από εδώ και πέρα θα είναι αυξημένες.

Όπως λένε οι συνεργάτες του, θα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία προκειμένου να βρίσκεται έστω για λίγες ημέρες στην πόλη της Καβάλας. Στο γραφείο της Καβάλας διευθυντής ανέλαβε ο στενός συνεργάτης του, κ.  Απόστολος Παυλίδης. Για ευνόητους λόγους ο κόσμος στο γραφείο είναι κάθε μέρα πολύς. Ακόμη περισσότερος ήταν το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές, την επιλογή του στη θέση του Υπουργού Άμυνας. (Στη φωτογραφία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την κ. Κεφαλογιάννη, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία των μελών του νέου κοινοβουλίου).

Διαβάστε επίσης