• 19 Απριλίου 2024,

Η γιορτή και η αλλαγή στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

 Η γιορτή και η αλλαγή στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Πριν από έναν περίπου χρόνο τα δεδομένα στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» άλλαξαν. Η προσπάθεια των καβαλιωτών που ξεκίνησε τη δεκαετία του 70 μπήκε σε φάση. Φάση ιδιωτικοποίησης.

Το βασικό πρόβλημα βιωσιμότητας του ιδρύματος αντιμετωπίστηκε ουσιαστικά και με επιτυχία. Χθες ανήμερα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας τηρήθηκε η παράδοση.

Πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι δίπλα από το ίδρυμα πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την παρακολούθησαν το προσωπικό του ιδρύματος,  γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό, τα ίδια τα παιδιά αλλά και ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Τη σύντομη τελετή της οποίας επακολούθησε δεξίωση, παρακολούθησε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Γαλαξίας Γιώργος Σκλήρης και η Μαρίνα Φιλιππίδου. Το ενδιαφέρον της οποίας για την «Αγία Μαρίνα» είναι διαρκές και πάντα χρήσιμο.

Ας δούμε τα νέα δεδομένα στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα». Τη λειτουργία του έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Ξάνθη. Το λειτουργεί με επιτυχία. Για επαγγελματικούς λόγους εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν στη θεία λειτουργία.

Το κτίριο έχει ανακαινιστεί σε μεγάλο βαθμό. Εργασίες έγιναν  στο ισόγειο. Επίκειται έργο ανακαίνισης του πρώτου ορόφου.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα καινούργιο ιδιωτικό ΚΔΑΠ που λειτουργεί με την εταιρεία της Ξάνθης και φιλοξενεί τους ωφελούμενους του ιδρύματος. Διατηρείται και το ίδρυμα,  με μία άλλη μορφή και χωρίς να έχει δραστηριότητα στην εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η αλήθεια είναι ότι για αυτήν την αλλαγή δημιουργήθηκαν προβλήματα ορισμένα από τα οποία ίσως και να μη λύθηκαν ακόμη. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τοπική κοινωνία,  εξυπηρετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο (για τα δεδομένα της εποχής) αφού άτομα με ειδικές ανάγκες -πολλά από τα περιστατικά χαρακτηρίζονται βαριά- είναι κάθε μέρα στο κτίριο του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα και εξυπηρετούνται κανονικά.

Διαβάστε επίσης