Στην Οικονομική Επιτροπή τα δημοτικά τέλη του 2022

 Στην Οικονομική Επιτροπή τα δημοτικά τέλη του 2022

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας σήμερα συζητείται η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου για τα ανταποδοτικά τέλη του επόμενου έτους, του 2022. Πέρσι για το ίδιο θέμα είχαμε παρακολουθήσει ένα ολόκληρο σίριαλ!

Με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ακύρωση αποφάσεων και τελικά ανταποδοτικά τέλη που εφαρμόστηκαν και ήταν αυτά που είχε προτείνει η αντιπολίτευση και όχι η διοίκηση. Ας ευχηθούμε φέτος τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν γρήγορα και έγκαιρα, προς το συμφέρον και του Δήμου Καβάλας και των δημοτών.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας που εισηγείται το θέμα είπε χθες στην Πρωινή τα ακόλουθα:

«Η εικόνα των χρημάτων που εισπράττουμε φέτος από τα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι ικανοποιητική. Παρουσιάζεται ένα έλλειμμα 600 χιλιάδων ευρώ. Η κατάσταση σώζεται από προηγούμενο υπόλοιπο, τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη που εισπράξαμε το πρώτο εξάμηνο του 2021 (αυτά που ζήτησε η Διοίκηση) και τον υπολογισμό των ανταποδοτικών τελών σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.

Μέσω της διαδικασίας δηλώσεων και στο Δήμο αλλά και στην εφορία. Για το επόμενο έτος ψάχνουμε να βρούμε 300.000 ευρώ επιπλέον. Αυτό θα επιτευχθεί είτε με αύξηση των ανταποδοτικών τελών, είτε με περιορισμό των δαπανών. Η πρότασή μας προς την Οικονομική Επιτροπή δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο. Θα το συζητήσουμε και θα δούμε.

Σε έναν περίπου μήνα από σήμερα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους και στην επόμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τα ανταποδοτικά τέλη».

Διαβάστε επίσης