Ο Ντίνος Κλειτσιώτης ζητά κι άλλα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

 Ο Ντίνος Κλειτσιώτης ζητά κι άλλα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (χθες) μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης. Από τη μία αναφέρθηκε σε αύξηση των εμβολιασμών πρώτης δόσης στα εμβολιαστικά κέντρα του ιδρύματος, από την άλλη τόνισε την σημαντική αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο.

Τόσο στη μονάδα εντατικής θεραπείας που χθες το πρωί ήταν γεμάτη (7 ασθενείς στα 7 κρεβάτια της), όσο και στην κλινική κορωνοϊού. Τα νούμερα δείχνουν ότι όσοι χρειάζεται να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Ξεπερνώντας τα στάνταρ των προηγούμενων εβδομάδων ή και μηνών. Για πολύ καιρό οι ασθενείς ήταν το πολύ 43. Ίσα ίσα για τα κρεβάτια της κλινικής του 5ου ορόφου. Αυτό από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο άλλαξε.

Ο κ. Κλειτσιώτης επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί στο Νοσοκομείο και δεύτερη κλινική κορωνοϊού. Είπε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών προέρχεται από το Νομό Καβάλας. Μόνο επτά ασθενείς προέρχονται από όμορους νομούς. Εξήγησε ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό από το Νομό Καβάλας προέρχονται από όλον τον Νομό και όχι από κάποιους Δήμους συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη τα νούμερα των ασθενών είναι πολύ υψηλά. Το Νοσοκομείο –είπε- είχε ετοιμαστεί έγκαιρα για περισσότερα κρεβάτια κορωνοϊού. Είχε ετοιμάσει τις επιπλέον κλίνες στον 3ο όροφο. Για τις ηλικίες όσων νοσηλεύονται είπε ότι είναι από 30 έως 90 ετών. Άνδρες και γυναίκες. Επίσης σημείωσε ότι σε όμορα Νοσοκομεία υπάρχουν το ίδιο πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό. «Αν τα Νοσοκομεία αυτά δεν άνοιγαν τις κλινικές τους τότε οι άρρωστοι θα έρχονταν στην Καβάλα για νοσηλεία», είπε ο κ. Κλειτσιώτης.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που δίνουν όπως τόνισε τον καλύτερό τους εαυτό σε δύσκολες συνθήκες υπό την έννοια ότι υπάρχει πάντα η έλλειψη στην κατηγορία των νοσηλευτών και νοσηλευτριών. Υποσχέθηκε σε αυτούς επιπλέον μέρες άδειας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Επιβεβαίωσε την σταδιακή επιστροφή στην εργασία έως 5 νοσηλευτών που είτε νόσησαν ή νοσούν, είτε έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστοι ενώ τόνισε ότι το προηγούμενο δεκαήμερο υπήρξε αύξηση των εμβολιασμών πρώτης δόσης. Αλλά αυτό- συμπλήρωσε- δεν αρκεί. Ζήτησε να παρθούν κι άλλα μέτρα ώστε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση σε αυτούς που δεν εμβολιάζονται.

Στο μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα στο Νομό Καβάλας και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, υπήρξαν συνολικά 565 κρούσματα (νέες μολύνσεις) ελαφρώς λιγότερες σε σχέση με την προπροηγούμενη εβδομάδα. Το προηγούμενο επταήμερο στο Νομό Καβάλας έγιναν περίπου 4.000 εμβολιασμοί,εκ των οποίων της πρώτης δόσης οι 1.070 περίπου. Από τα εμβόλια που έγιναν στο Νομό Καβάλας όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα μισά και παραπάνω είναι εμβόλια τρίτης δόσης.

Διαβάστε επίσης