Στην τελική ευθεία του φετινού Kavala AirSea Show

 Στην τελική ευθεία του φετινού Kavala AirSea Show

Τερματίζεται η αναμονή δύο ετών αφού το Kavala AirSea Show μπήκε στην τελική ευθεία για το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου. Επίσημη συνέντευξη τύπου για το σκέλος της Θάσου παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ξενοδοχείο ILIO MARE και αφορούσε στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Thasos 1st WW Aviators Golden Anniversary Macedonian Front – Aegean Sea. Η αγγλική ομάδα έχει ήδη αφιχθεί και ομοίως αφίχθηκε το αεροσκάφος το οποίο θα μετέχει στην αναπαράσταση. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση της Θάσου θα προηγηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου όταν θα πραγματοποιηθούν οι πτητικές επιδείξεις.

Δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να εμπλουτισθεί έστω κι ελάχιστα το πρόγραμμα της διοργάνωσης με τη συμμετοχή των ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ. Φέτος, δράσεις δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα το οποίο διατίθεται προς ενοικίαση ή πώληση σε ιδιώτη. Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευή θα δοθεί ουσιαστικά το σύνθημα στους καβαλιώτες ώστε να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, όταν μια τριάδα F16 θα πετάξει πάνω από την πόλη. Ενώ στις 2:45 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πετάξει πάνω από την Καβάλα και το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter.

Το βασικό πρόγραμμα για την πόλη της Καβάλας αφορά στο Σαββατοκύριακο. Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και την ίδια ώρα το πρωί της Κυριακής συγκεκριμένα θα πετάξουν τα ελικόπτερα Apache.

Πανέτοιμοι είναι οι εθελοντές και οι συμμετέχοντες σύλλογοι που στηρίζουν τη διοργάνωση. Η προβολή του Kavala AirSea Show γίνεται και στο εξωτερικό μέχρι και από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. 93 αιτήσεις κατατέθηκαν από φωτογράφους που επιθυμούν να αποθανατίσουν το σόου. Πάντως η τουριστική κίνηση που θα καταγραφεί λόγω της διοργάνωσης θα είναι κυρίως εγχώρια.

 

Διαβάστε επίσης