• 3 Μαΐου 2024,

Στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών: 546.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Καβάλας

 Στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών: 546.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Καβάλας

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε την ενίσχυση του Δήμου Καβάλας από το Υπουργείο των Εσωτερικών στο ποσό των 500.000 ευρώ!

Ειδικότερα στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου έφθασε η σχετική απόφαση οικονομικής ενίσχυσης 546.000 ευρώ λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Σύντομα αναμένονται και τα χρήματα.

«Με αυτό το ποσό καλυπτόμαστε αρκεί να μην υπάρξει νέο κύμα.

Θα καλύψουμε και τα χρήματα από τα ανταποδοτικά που δεν θα πληρωθούν» είπε ο κ. Δήμαρχος. Τόνισε επίσης την επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για τις καθαρίστριες των σχολείων, λόγω της επαναλειτουργίας και των Δημοτικών.

Αυτό όπως εξήγησε σημαίνει ότι οι υφιστάμενες καθαρίστριες των σχολείων θα εργαστούν περισσότερο αλλά θα πληρωθούν και περισσότερα χρήματα. «Αν κάποιες δεν δεχθούν τότε θα προσλάβουμε άλλες» κατέληξε ο Θόδωρος Μουριάδης.

Αφορμή για τις ανακοινώσεις του η χρηματοδότηση έργου καθαρισμού των ακτών μέσω σύμβασης με ιδιώτη εργολάβο. Δύο μηχανήματα ιδιώτη θα εργαστούν στις παραλίες του Δήμου.

Το μηχάνημα που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας καταστράφηκε κι είναι ασύμφορο να επισκευαστεί η ζημιά που παρουσιάζει.
Χθες το μεσημέρι με δελτίο τύπου ο Δήμος Καβάλας έκανε γνωστό ότι για τις ζημιές από τις βροχές του περασμένου Νοέμβρη έλαβε ή θα λάβει από το κράτος ποσό 400.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης