• 2 Μαΐου 2024,

Η πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την καραντίνα: Αεροπορικά, εθελοντική αιμοδοσία, τουρισμός

 Η πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την καραντίνα: Αεροπορικά, εθελοντική αιμοδοσία, τουρισμός

Μετά από χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών δόθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας η πρώτη δια ζώσης συνέντευξη τύπου.

Τελικά ήταν μία συνάντηση του κ. Αντωνιάδη εφ όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους.

Τους οποίους βασικά ενημέρωσε για το 63ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας. Αυτό θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας. Με την ίδια ευκαιρία ο Κώστας Αντωνιάδης ενημέρωσε για τη σημερινή επίσκεψή του στη Θάσο όπου μεταξύ των άλλων θα λάβει μέρος σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού για θέματα που αφορούν την τουριστική περίοδο αλλά και την επαναλειτουργία της γραμμής των ferry boat Καβάλα-Πρίνος.

Ο Κώστας Αντωνιάδης θα επισκεφθεί τη Θάσο για να παρακολουθήσει την εξέλιξη έργων που είναι συνέχεια των προβλημάτων που δημιούργησαν στο νησί οι βροχοπτώσεις του περασμένου Νοέμβρη. Με άλλες δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τους ελέγχους που γίνονται στα καταστήματα εστίασης από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας. Επέμενε ότι σε πρώτη φάση αυτό που κάνουν οι ελεγκτές είναι να δίνουν συμβουλές, να κάνουν συστάσεις στους επαγγελματίες. Κάλεσε δε αυτούς να συμμορφωθούν στα μέτρα που ισχύουν στην περίοδο της επαναλειτουργίας τους. Προχθές Δευτέρα ο Κώστας Αντωνιάδης επισκέφθηκε το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Χαρακτήρισε το καλοκαίρι που έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για τον τουρισμό, τον αεροπορικό.

Είπε ότι οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου. «Αγωνιστήκαμε για πτήσεις από το Βουκουρέστι, το Μιλάνο και την Μπολόνια αλλά αυτές φέτος ακυρώθηκαν» σημείωσε. Από την άλλη πλευρά τόνισε ότι διατηρούνται οι αεροπορικές συνδέσεις με Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία. Μετά από τηλεφωνική του παρέμβαση στην αεροπορική εταιρεία Aegean επιβεβαίωσε ότι οι αρχές Ιουνίου οι πτήσεις από την Αθήνα για την Καβάλα (και το αντίστροφο) από τρεις την εβδομάδα γίνονται 5.

Για την εθελοντική αιμοδοσία εκτός του Κώστα Αντωνιάδη μίλησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Δημήτρης Χιζαρης και ο Κώστας Παγώνης προέτρεψαν τους καβαλιώτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Παραμένουμε άνθρωποι και στην εποχή του κορωνοϊού δίνοντας αίμα με ασφάλεια, είπε ο Δημήτρης Χιζαρης. Τονίστηκε μάλιστα ότι η διαδικασία και τις δύο ημέρες θα γίνεται με ραντεβού. Ο Κώστας Παγώνης εξήγησε ότι όσοι προσέλθουν χωρίς ραντεβού ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγη ώρα παραπάνω. Η εθελοντική αιμοδοσία γίνεται με την ευγενική χορηγία τοπικών εταιρειών και πολλές συνεργαζόμενες ομάδες εθελοντών αιμοδοτών της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης