• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 2020

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό 546.000 ευρώ. Τα χρήματα αφορούν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Παιδείας θα ενισχύσει τους Δήμους με επιπλέον χρήματα για την καθαριότητα στα σχολεία λόγω της επικείμενης επαναλειτουργίας των Δημοτικών. Δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρεται σε 400.000 ευρώ επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχές του περασμένου Νοέμβρη. Τα μισά από αυτά τα χρήματα έχουν σχέση με τα Τενάγη των Φιλίππων.

 

Διαμαρτύρονται οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης- Τάνια Ελευθεριάδου και ο Δήμαρχος Θάσου για το ενδεχόμενο το νησί να ενταχθεί στην υψηλότερη επικινδυνότητα για περιστατικό κορωνοϊού. Η Εγνατία Οδός σκοπεύει να εφαρμόσει πιλοτικά την αναλογική χρέωση στο τμήμα «Άγιος Ανδρέας- κόμβος Άσπρων Χωμάτων». Τοπικοί φορείς ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας να επανέλθουν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Συστάσεις έκαναν χθες ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας σε καταστήματα εστίασης. Μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας αύριο στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Σημαντικές ζημιές στο κυλικείο του δημοτικού σχολείου στον Αμυγδαλεώνα μετά από φωτιά που προκάλεσαν άγνωστοι. Ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου στη Βουλή, σε ερώτηση για το μέλλον του Πετρελαίου στον Πρίνο. Σύλληψη στη Δ.Ε. Ελευθερών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα μίλησε χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης. Αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα τελέστηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Παύλου.

 

Σταδιακή επαναλειτουργία για τη Δ. Βιβλιοθήκη από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε μέσα ενημέρωσης των Αθηνών προβάλλονται τα φεστιβάλ Cosmopolis και Φιλίππων. Δεν θα γίνει τον Οκτώβρη το 3ο συνέδριο τοπικής ιστορίας του Δήμου Παγγαίου. Την Θάσο επισκέπτεται σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.

 

Έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων έγιναν στο βοηθητικό του ΑΟΚ. Μένει προπονητής στον Βύρωνα ο Στέλιος Ιγνατιάδης. Με τον έμπειρο τερματοφύλακα Παναγιώτη Παπαδόπουλο θα συνεργαστεί τη νέα χρονιά ο Αετός Οφρυνίου.

Διαβάστε επίσης