Στήριξη και επιβράβευση στον Παιδικό Σταθμό της Μέριμνας (φωτογραφίες)

 Στήριξη και επιβράβευση στον Παιδικό Σταθμό της Μέριμνας (φωτογραφίες)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Κώστας Αντωνιάδης μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου επισκέφθηκαν χθες στο σωματείο «Μέριμνα του Παιδιού», ειδικότερα τον παιδικό σταθμό του σωματείου «Παιδικό Σταθμό Μερίμνης».

Ο κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε στην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Αυγή Χρυσανθίδου ότι η Περιφέρεια ενισχύει το σωματείο για τις ανάγκες του παιδικού του σταθμού με ποσό 7.000 ευρώ. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία ενός ιστορικού για την Καβάλα παιδικού σταθμού, ίσως του παλαιότερου σε αυτή την πόλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη το σωματείο δημιουργήθηκε το 1956 ενώ ο παιδικός σταθμός λίγα χρόνια μετά.

Σήμερα ο παιδικός σταθμός λειτουργεί με 9 άτομα προσωπικό, φιλοξενεί περίπου 75 παιδιά. Τα οποία απασχολεί δημιουργικά από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Προσφέροντας σε αυτά και φαγητό. Οι χώροι που είδε από κοντά από κ. Αντωνιάδης είναι τέλειοι! Πεντακάθαροι, λειτουργικοί, σύγχρονοι ενώ και το προσωπικό ξεχωρίζει για τη φροντίδα και την επιμέλεια με την οποία λειτουργεί τόσο ως προς τα παιδιά που φιλοξενούνται όσο και γενικότερα στη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Η κ. Αυγή Χρυσανθίδου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την βοήθεια η οποία –τόνισε- στηρίζει τη λειτουργία του παιδικού σταθμού σε μία δύσκολη εποχή. Κάνουμε μεγάλο αγώνα και αυτός με την επιδότηση από την Περιφέρεια διευκολύνεται, δήλωσε η κ. Χρυσανθίδου.

Μνημόνευσε την δύσκολη περίοδο που πέρασε και ο παιδικός σταθμός της Μέριμνας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προηγούμενη πρόεδρο αείμνηστη Πόπη Λαγά, εξηγώντας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη πώς ο παιδικός σταθμός παρακολουθεί τα δεδομένα της εποχής. Επωφελείται από το γνωστό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξυπηρετώντας πολλές οικογένειες από διάφορα σημεία της Καβάλας. Γονείς που εργάζονται και εξυπηρετούνται άριστα με τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό.

Στόχος μάλιστα είναι ο παιδικός σταθμός να αποκτήσει το επόμενο διάστημα τον δικό του λαχανόκηπο, για ακόμη καλύτερη απασχόληση των παιδιών. Ο παιδικός σταθμός επιτελεί σημαντικό έργο με φροντίδα και αγάπη, είπε στους δημοσιογράφους ο Κώστας Αντωνιάδης.

Δηλώσεις με ίδιο περιεχόμενο έγιναν και από τον κ. Κίμωνα Παπαδοπούλου. Το σωματείο διακρίνεται για την υγεία και την σωστή του λειτουργία, έχει την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας και πορεύεται πετυχημένα επί σειρά δεκαετιών. Τα παιδιά που απασχολούνται δημιουργικά στον παιδικό σταθμό είναι ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών.

Διαβάστε επίσης