• 19 Μαΐου 2024,

Στηρίζει τις ενέργειες του ΤΕΙ και ο Γιώργος Καλαντζής

 Στηρίζει τις ενέργειες του ΤΕΙ και ο Γιώργος Καλαντζής

Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με το επίκαιρο θέμα του κτηρίου στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα πρέπει να βρεθεί προκειμένου να φιλοξενήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Ο κ. Καλαντζής στήριξε κι αυτή τη φορά τις ενέργειες του ΤΕΙ ΑΜΘ, την διοίκηση του οποίου τόνισε πως εμπιστεύεται πλήρως. Κατά τον κ. Καλαντζή, θα ήταν ιδανικότερη η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι το ΔΠΘ δεν έδειξε ενδιαφέρον. κατά συνέπεια, ήταν αυτονόητο να κινηθεί το ΤΕΙ ΑΜΘ προς άλλη κατεύθυνση και συγκεκριμένα προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαντζή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει στην Καβάλα μια αναβαθμισμένη παρουσία και μάλιστα σε κεντρικό κτήριο. Έτσι ο κ. Καλαντζής συμφώνησε με τις έρευνες που διενεργούνται από τη διοίκηση του ΤΕΙ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να διατεθεί όποιο ακίνητο του δημοσίου είναι ευκολότερο για τη στέγαση του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Σχετικά με την προεκλογική δραστηριότητα, ο Γιώργος Καλαντζής και πάλι ζήτησε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στα θέματα των περιφερειακών εκλογών, όπου εκτός από την επίσημη υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου υπάρχει και η παράλληλη υποψηφιότητα του Χριστόδουλου Τοψίδη. «Δεν πρέπει να υπάρχουν προσωπικές αναφορές κατά την προεκλογική περίοδο», επεσήμανε ο Γιώργος Καλαντζής.

Διαβάστε επίσης