Στις περσινές τιμές τα αμνοερίφια στα κρεοπωλεία

 Στις περσινές τιμές τα αμνοερίφια στα κρεοπωλεία

Ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Καβάλας Κώστας Κεχαγιάς μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τις τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της πόλης και της περιφερειακής ενότητας. Όπως σημείωσε οι κρεοπώλες διατηρούν χαμηλές τις τιμές και μάλιστα στα περσινά επίπεδα. Δηλαδή οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στους μικρομεσαίους κρεοπώλες το κατσικάκι από 7,8 έως 8,5 ευρώ και το αρνάκι φθηνότερο από 7,5 έως 8 ευρώ.

Ειδικά για το αρνάκι ο κ. Κεχαγιάς παρατήρησε ότι φέτος στην Καβάλα πωλείται φθηνότερα σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιά, οι κρεοπώλες πωλούν όσο αγοράζουν. Ζήτησε δε από τους καταναλωτές να προσέχουν, εξηγώντας ότι θα φθηνά κρέατα στα πολυκαταστήματα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής από τους αγοραστές.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος. Περιέγραψε όμως διαφορετικά δεδομένα για τον κλάδο καθώς όπως επεσήμανε και φέτος το Πάσχα οι τιμές είναι ιδιαιτέρως χαμηλές. Τα κατσικάκια πουλήθηκαν από 3 έως 4,7 ευρώ ανά κιλό στους μεσάζοντες κι έτσι τους κρεοπώλες έφθασαν ακριβότερα.

Οι τιμές αφορούν σε σφαγμένα ζώα, διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι τιμές που πούλησαν φέτος οι κτηνοτρόφοι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι σε ποσοστό 15 – 20%. Υπάρχουν αθρόες εισαγωγές ζώων, υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος, περιγράφοντας μάλιστα και μια περίεργη διαδρομή, αφού στην Ελλάδα έφτασαν ζώα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία τα οποία και εξήχθησαν και πουλήθηκαν στην Ιταλία.

Σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν οι δύο τελευταίες λαϊκές αγορές πριν από το Πάσχα. Σήμερα λειτουργεί η λαϊκή αγορά στην Ελευθερούπολη και αύριο θα λειτουργήσει στο παζάρι στην Καβάλα. Ο καλός καιρός θα είναι σύμμαχος των παραγωγών και μικροπωλητών.

Εντωμεταξύ, λόγω της πρωτομαγιάτικης αργίας η λαϊκή αγορά την ερχόμενη Τετάρτη στις Κρηνίδες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 30 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης