Στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ολοκληρώθηκαν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 Στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ολοκληρώθηκαν τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καβάλας ολοκληρώθηκαν με δύο μεγάλες εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Επρόκειτο για δύο μοναδικές βραδιές. Την Κυριακή 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε χορωδιακή συνάντηση με συμμετοχές από την Ξάνθη, τη Χαλκιδική και τη Δράμα. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων που ήταν αφιερωμένη στη Μακεδονία και με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από το Πετρίτσι Σερρώνκαι τη Νάουσα.

Υπολογίζεται ότι τη δεύτερη βραδιά χόρεψαν περισσότεροι από τριάντα σύλλογοι και είχαν χωριστεί σε οκτώ διαφορετικές ενότητες. Το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο αρχαίο θέατρο ήταν το «Μακεδονία ξακουστή». Οι χορευτές των συλλόγων ικανοποιήθηκαν, το κοινό χειροκρότησε αν κι έμεινε στη θέση του για περισσότερο από δύο ώρες. Παρά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα το αρχαίο θέατρο βρισκόταν σε καλή κατάσταση και οι συνθήκες ήταν δροσερές.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας μίλησε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επιμένοντας σε θέματα τήρησης της ελληνικής παράδοσης. Περίπου ένα μήνα διήρκησε το εορταστικό πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, κάποιες εκδηλώσεις είχαν πολυπληθή κοινό και κάποιες άλλες περιορισμένους θεατές.

Διαβάστε επίσης