• 17 Μαΐου 2024,

Κοινωφελής εργασία στα δασαρχεία Καβάλας και Θάσου

 Κοινωφελής εργασία στα δασαρχεία Καβάλας και Θάσου

Κινητικότητα παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στα δασαρχεία Καβάλας και Θάσου. Τα δασαρχεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αρχίζουν εντός των ημερών να υλοποιούν πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα, στο δασαρχείο Καβάλας θα εργαστούν 35 άτομα και στο δασαρχείο Θάσου 67 άτομα.

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία που έγινε μέσω του ΟΑΕΔ έχει ολοκληρωθεί. Το προσωπικό επιλέχθηκε και αυτή την περίοδο ελέγχει τα δικαιολογητικά όσων θα μετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για εργάτες και λιγότερο επιστημονικό προσωπικό. Οι εργάτες θα απασχοληθούν σε έργα αντιπυρικής προστασίας με πιθανότερη έναρξη του προγράμματος την 1η Αυγούστου, η δε διάρκειά του είναι οκτώ μήνες. Η μισθοδοσία ορίζεται στο ποσό των 490 ευρώ ενώ οι επιλεγέντες θα εξασφαλίσουν και ασφάλιση μέσω ενσήμων.

Το δασαρχείο Καβάλας προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το προσωπικό και οργανώνεται, προκειμένου αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων των εργατών να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε περιοχές όπου το δάσος χρειάζεται προστασία. Αυτή εξασφαλίζεται μέσω συντήρησης και διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

Διαβάστε επίσης