• 18 Μαΐου 2024,

Στο αρχείο καταγγελία Ξουλόγη, τον μηνύει ο Φ. Αναστασιάδης

 Στο αρχείο καταγγελία Ξουλόγη, τον μηνύει ο Φ. Αναστασιάδης

Σε υψηλούς τόνους συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, με δύο θέματα να ξεχωρίζουν κατά την έναρξη της διαδικασίας. Το πρώτο αφορούσε στο χρέος της ΔΕΥΑ Παγγαίου προς τη ΔΕΗ. Η διοίκηση μετά από ερωτήσεις των Ορφανίδη και Ξουλόγη επανέλαβε τις γνωστές της απόψεις.

Το δεύτερο θέμα είχε σχέση με τις καταγγελίες Ξουλόγη στο ΣΔΟΕ εις βάρος του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης με δική του πρωτοβουλία εξιστόρησε όσα έγιναν από το 2016 και μετά. Εξήγησε ότι υπήρξε καταγγελία στο ΣΔΟΕ εκ μέρους του Βασίλη Ξουλόγη κι έτσι ελέγχθηκε τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και πολλά συγγενικά του πρόσωπα. Η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο, αποσαφήνισε ο κ. Αναστασιάδης. Όταν διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο επιμένει ο Βασίλης Ξουλόγης ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδριάσεως ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί παρόμοιες καταγγελίες τον δυσφημούν.

Σχετικά με το χρέος της ΔΕΥΑ Παγγαίου στη ΔΕΗ, είναι γνωστό ότι η δημοτική επιχείρηση αναγνωρίζει μόνο οφειλή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ συνολικά το χρέος υπολογίζεται πέραν των δύο εκατομμυρίων, ο δήμαρχος ζήτησε διαγραφή του επιπλέον ποσού μέσω ένστασης το δε υπόλοιπο του χρέους θα το ρυθμίσει.

Διαβάστε επίσης