• 4 Μαΐου 2024,

Στο καζάνι του Πλούταρχου Κανετίδη – Η 21η χρονιά ήταν αφιερωμένη στους πρόωρα χαμένους Φίλους του Γιώργο Ποζίδη – Παναγιώτη Ποικιλίδη – Μπάμπη Χωλίδη

 Στο καζάνι του Πλούταρχου Κανετίδη – Η 21η χρονιά ήταν αφιερωμένη στους πρόωρα χαμένους Φίλους του Γιώργο Ποζίδη – Παναγιώτη Ποικιλίδη – Μπάμπη Χωλίδη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η ετήσια συνάντηση – για 21η συνεχόμενη χρονιά – των Φίλων του Πλούταρχου Κανετίδη στο ” Καζάνι ” στη Νέα Πέραμο ( πρώην συσκεαστήριο ” Πασχάλης ” ).

Παρά το κακό καιρό που επικρατούσε η αίθουσα γέμισε και πάλι ασφυκτικά από τους πολυάριθμους φίλους του από όλους τους χώρους ( πολιτικοί – καλλιτέχνες – εκπρόσωποι Πολιτιστικών συλλόγων – καθηγητές – επιστήμονες – επιχειρηματίες κ.ο.κ. ). Στην αρχή της βραδιάς πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από ιερέα στην μνήμη των τριών Ποντίων και πρόωρα χαμένων Φίλων του – Ολυμπιονικών Γιώργου Ποζίδη – Παναγιώτη Ποικιλίδη – Μπάμπη Χωλίδη, όπου στο τέλος και στην θύμιση τους χειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους.

Στη συνέχεια επίλεκτα μέλη της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας χόρεψαν προς τιμήν του οικοδεσπότη τον Πυρίχιο χορό όπου και καταχειροκροτήθηκαν στο πέρας του. Σημαντικοί εκπροσώποι του επιστημονικού κόσμου ” παρέλασαν ” από τη σάλα μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για την ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού Γιώργος Παυλίδης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ζήτησε την στήριξη όλων των Ποντίων για την επίτευξη του στόχου της Ενότητας – ως τάμα και στην μνήμη του Γιώργου Ποζίδη όπως χαρακτηριστικά τόνισε – χωρίς να υπάρχουν γι’ αυτόν τον σύλλογο – που αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από 250 διακεκριμένα μέλη Ποντιακής καταγωγής – βλέψεις για περαιτέρω αξιώσεις.

Την βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιαδης, ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Πριονίδης – που παραχώρησε με μια κουβέντα τον χώρο – ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ” Ο τόπος της ζωής μας ” Μάκης Παπαδόπουλος , ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης, ο πρώην Βουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης , ο πρώην Νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Μίσα Σαββίδης, ο πρόεδρος της Αστόρια Στέφανος Αμανατίδης, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας με καταγωγή από την Φωλεά Καβάλας Μπάμπης Κωστόπουλος, η οικογένεια του Γιώργου Ποζίδη μαζί με την λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα. Υπήρξαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι Ποντιακών σωματείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς από Κύπρο και Κρήτη, ενώ λάμπρυναν με την παρουσία τους την ξεχωριστή βραδυά οι Ολυμπιονίκες Παύλος Σαλτσίδης – Τασούλα Κελεσίδου.

Πολλοί και οι Πόντιοι καλλιτέχνες που χάρισαν απλόχερα λίγη ώρα ο καθένας προκειμένου να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι και να χορέψουν σε Ποντιακούς ρυθμούς μέχρι και τις τρεις ( 03:00 )τα ξημερώματα.

Παραθέτουμε ονόματα παρακάτω ευχόμενοι να μην ξεχάσαμε ορισμένους από τους άξιους εκπροσώπους της Ποντιακής μούσας. Νικολαΐδης – Ασλανίδης – Βασιλειάδης- Παρχαρίδης – Κεμανετζίδης – Τσαχουρίδης – Σιώπης – Ακριτίδης – Σοφιανίδης – Τριανταφυλλίδης – Δημαρίδης – Ιωαννίδης – Λυπηρίδης – Ζώης – Αθανασιάδης – Κοργιανίδης – Κεκρίδης – Ραμπίδης ( πατέρας και γιος ) Κόλλιας .

Η βραδιά είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των χρημάτων που μαζεύτηκαν θα δοθεί στα παιδικά χωριά SOS στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου με υεΐαν και ευλοΐαν παλ να ανταμούμες σου Πλούταρχου.

* Κείμενο – Φωτογραφίες Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης