Στο Νοσοκομείο με πνευμονία επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου – Κυρίως 2 δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου λόγω ακινησίας του «Πρωτοπόρος VI»

 Στο Νοσοκομείο με πνευμονία επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου – Κυρίως 2 δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου λόγω ακινησίας του «Πρωτοπόρος VI»

Στο Νοσοκομείο Καβάλας με πνευμονία νοσηλεύεται από την Κυριακή το πρωί 88χρονος Αμερικάνος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Azamara».

Ο άτυχος επιβάτης έχει ιστορικό και παρελθόν με τη συγκεκριμένη νόσο. Εδώ και λίγες μέρες δεν ήταν καλά με αποτέλεσμα την Κυριακή – μετά την άφιξη του πλοίου στο κεντρικό λιμάνι- να αποφασιστεί η μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Εξετάστηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου και κρίθηκε σωστό να παραμείνει για νοσηλεία. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές (του λιμανιού και οι υγειονομικές) διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για περιστατικό κορωνοϊού. Ασχολήθηκαν με αυτό όπως έπρεπε καταλήγοντας στο προαναφερθέν συμπέρασμα.

Τα δρομολόγια των φέρι μποτ

Εν τω μεταξύ αποσαφηνίζεται η κατάσταση με τα δρομολόγια που ισχύουν και στις δύο γραμμές (Πρίνου- Κεραμωτής) από χθες 1η Νοέμβρη. Στην Κεραμωτή μετά την αποδοχή των αιτημάτων των εταιριών, τελικά θα εκτελούνται από 14 έως 16 δρομολόγια την ημέρα. Κρίνονται αρκετά για την εποχή και δεν αποκλείεται αυτά να διατηρηθούν και για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου. Εκτός αν μειωθούν λίγο ακόμη από τον Δεκέμβρη.

Στη γραμμή του Πρίνου εγκρίθηκαν – ισχύουν και ανακοινώθηκαν μεν 3 δρομολόγια την ημέρα αλλά στην πραγματικότητα θα είναι 2. Αν όχι όλες τις μέρες του Νοέμβρη, σίγουρα τις περισσότερες. Η έμμεση μείωση των δρομολογίων γίνεται με τον γνωστό τρόπο. Δηλώνεται ακινησία πλοίου, το οποίο η εταιρία δεν το αντικαθιστά. Ενώ θα έπρεπε. Στην προκειμένη περίπτωση σε ακινησία είναι το νέο μεγάλο φέρι μποτ της εταιρίας Φιλιάγκου, το «Πρωτοπόρος VI». Το φέρι μποτ λέγεται ότι δεν ήρθε καν στην περιοχή. Κι ενώ από την 1η Νοέμβρη μπαίνει στα δρομολόγια του Πρίνου (αντί του «Νικητή»), ζήτησε και έλαβε ακινησία 20 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο δεν είναι ακόμη έτοιμο. Δεν βγήκε από το ναυπηγείο. Αλλά ακόμη κι αν ετοιμαστεί και έρθει στην περιοχή, προορίζεται για τη γραμμή της Κεραμωτής. Η εταιρία θα κάνει δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου αλλά με το «Νικητή». Σημειώνουμε ότι τα τυπικά 3 δρομολόγια του Νοέμβρη θα μειωθούν στα 2 για όλο το Δεκέμβρη (και το υπόλοιπο της Χειμερινής περιόδου).

*Μία ακόμη Δευτέρα χθες δεν ήρθε στην Καβάλα το πλοίο «Αρμενιστής». Μία ακόμη απόδειξη ότι τελικά το δρομολόγιο καταργήθηκε. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ίσως επανέλθει προσωρινά με κάποια στοχευμένα δρομολόγια από Καβάλα για Μυτιλήνη (και το αντίστροφο) παραμονές Χριστουγέννων.

*Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή ασθενούς από τη Θάσο στην Κεραμωτή (και μετά στην Καβάλα):  41χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ Ι” Ν.Π. 11657.

Διαβάστε επίσης