Στο τέλος ούτε τα κολονάκια λύνουν το πρόβλημα!

 Στο τέλος ούτε τα κολονάκια λύνουν το πρόβλημα!

Παραμένουμε σε κατάσταση αναμονής. Εξελίξεων και νέων αποφάσεων. Καλύτερων των προηγούμενων.

Η αλλαγή ως προς τις σταθμεύσεις πέριξ του Νοσοκομείου υφίσταται, η παρούσα εικόνα δεν είναι η τελική. Το συμπέρασμα προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς κι από διάφορες πηγές ανεπίσημης πληροφόρησης.

Βασικά περιμένουμε μια νέα συνεργασία της διοίκησης του Νοσοκομείου με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας. Έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το που θα επιτρέπεται και που όχι η στάθμευση οχημάτων.

Η Π.Υ. μία ακόμη φορά, τελική όπως φαίνεται, θα ορίσει τα σημεία των εσωτερικών δρόμων που θα πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτά και ελεύθερα. Στα υπόλοιπα μάλλον θα επιτραπεί η στάθμευση. Παρά τα κολονάκια που εν τω μεταξύ μπήκαν παντού.

Έχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά η κατάσταση που επικρατούσε χθες. Μια εβδομάδα περίπου μετά την εφαρμογή των μέτρων και των απαγορεύσεων. Αποδεικνύεται ότι πολλά από τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα.

Κι ενώ αρχικά έκαναν τη δουλειά τους, τελευταία τα αυτοκίνητα σταθμεύουν δίπλα σε αυτά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της φωτογραφίας, στον εσωτερικό δρόμο και κάτω από το μικρό εκκλησάκι του Νοσοκομείου.

Εκεί αρχικά δεν παρκάριζε κανείς. Τελευταία παρκάρουν πολλοί και διάφοροι. Δίπλα στα κολονάκια. Γενικά υπάρχει καθημερινή παραβίαση των μέτρων, κάθε φορά και μεγαλύτερη. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει παντού όπου τοποθετήθηκαν κολονάκια.

Παντού, στο κέντρο της Καβάλας κτλ, τα αυτοκίνητα σταθμεύουν παραβλέποντας τα διάφορα εμπόδια. Τις απαγορεύσεις. Το άλλο ζήτημα που ανακύπτει είναι αυτό στην υποδοχή, στο ισόγειο του Νοσοκομείου.

Εκεί βρίσκονταν ειδικά το πρωί ως το μεσημέρι προσωπικό της σεκιούριτι. Ο συγκεκριμένος άνδρας υποχρεωτικά μετακινήθηκε. Περιπολεί λες και είναι τροχονόμος μπροστά από τα τακτικά εξωτερικά.

Διώχνει τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν τάχα για λίγο, κλείνοντας το δρόμο. Η παρουσία του στο σημείο είναι επιβεβλημένη αφού διαφορετικά ο ελεύθερος δρόμος θα περιοριστεί. Συχνά δεν μπορούν να κινηθούν σε αυτόν τα αστικά λεωφορεία.

Ευρισκόμενος εκτός Νοσοκομείου με συγκεκριμένη αποστολή, απουσιάζει από το χώρο της υποδοχής. Έτσι πολίτες που ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση αναγκάζονται να απευθυνθούν σε περαστικούς γιατρούς ή νοσηλευτές ή ακόμη και στο κυλικείο.

Σε γενικές γραμμές η προσπάθεια που γίνεται φθίνει μέρα με την ημέρα. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών όχι. Πολλοί σταθμεύουν μακριά, περπατούν προς το Νοσοκομείο. Κι όταν φθάσουν σε αυτό αναζητούν τον υπεύθυνο της ταλαιπωρίας τους.

Κατόπιν τούτου αυτά που θα γίνουν από εδώ και πέρα πρέπει να γίνουν άμεσα. Ώστε να συνδυάσουν την απαραίτητη κάλυψη των θεμάτων ασφάλειας και την καλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών πολιτών.

Διαβάστε επίσης