• 19 Μαΐου 2024,

«Στόχος η εμπορικότητα», αναφέρει ο Βασίλης Λεμονίδης για την εκδήλωση Summer Shopping Night

 «Στόχος η εμπορικότητα», αναφέρει ο Βασίλης Λεμονίδης για την εκδήλωση Summer Shopping Night

Πολλά και διάφορα, όλα επίκαιρα θέματα της αγοράς της Καβάλας απασχόλησαν τη συζήτηση χθες, τη συνέντευξη στο Ράδιο Πρωινή του Βασίλη Λεμονίδη.

Δεν είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία όπως επίσης γνώση.

Άρα είναι ένα ακόμη κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσει για όσα γίνονται αυτό το διάστημα στην αγορά. Τα ευχάριστα. Της κίνησης και του τουρισμού. Επειδή ως πρόεδρος του συλλόγου χειρίστηκε και το θέμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (στην αγορά του Αγίου Νικολάου), μας μίλησε και για αυτό.

Η συνέντευξη

Για τον αυξημένο τουρισμό και την αγορά δήλωσε: «Το φετινό Καλοκαίρι είναι ένα από τα καλύτερα. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα δύσκολα Καλοκαίρια. Της πανδημίας. Τότε που είμασταν κλειστά ή λειτουργούσαμε με περιορισμούς. Φέτος λοιπόν είναι αλλιώς.

Η αυξημένη κίνηση και στα μαγαζιά υπάρχει εδώ και περίπου 20 μέρες. Αναφέρομαι σε τουρίστες αλλά και σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό κι έχουν επιστρέψει προσωρινά στην περιοχή. Στην πόλη τους ή στο χωριό τους. Πριν από αυτό το 20ήμερο τα πράγματα ήταν πιο συνηθισμένα.

Σας θυμίζω ότι ο Μάης και ο Ιούνης δεν ήταν καλοί μήνες. Δεν ήταν Καλοκαιρινοί μήνες. Βασικά λόγω καιρού. Ο Ιούλιος δειλά δειλά άρχισε να δείχνει κάποια σημάδια. Αυτό μετά την έναρξη των εκπτώσεων.

Από τα τέλη Ιουλίου και μετά, μέχρι και σήμερα πραγματικά υπάρχει μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Και στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στην εστίαση. Που πάντα επωφελούνται πρώτα και περισσότερο απ’ όλα τα άλλα.

Ελπίζω και εύχομαι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην αγορά να συνεχιστεί. Να φθάσει ως τις αρχές Σεπτέμβρη. Μακάρι τα Καλοκαίρια να ήταν 4 μήνες Αύγουστος!». Ο κ. Λεμονίδης υπολογίζει στην τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβρη, αναγνωρίζει ότι η λειτουργία των σχολείων το ίδιο διάστημα είναι πάντα ένας καθοριστικός παράγοντας οι επισκέπτες να γυρίσουν σιγά σιγά στα σπίτια τους. Ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά.

Ρωτήθηκε επίσης για την εκδήλωση στην αγορά την Τρίτη, το Summer Shopping Night. Αμέσως δήλωσε ότι είναι μια ιδέα του νέου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου. Του κ. Γιάννη Κελγιώργη. Και του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σε σχέση με τη Λευκή Νύχτα έσπευσε να σημειώσει το διαφορετικό.

Όπως εξήγησε η εκδήλωση το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης στην αγορά στοχεύει στην εμπορικότητα. Στα εμπορικά καταστήματα που εκείνες τις ώρες καλούνται να κάνουν ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις. Ακόμη καλύτερες προσφορές.

Και ο Βασίλης Λεμονίδης πιστεύει ότι με την εκδήλωση Summer Shopping Night στην αγορά της Καβάλας δημιουργείται ένας νέος θεσμός. Που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στο τέλος του Καλοκαιριού, στο τέλος του Αυγούστου.

Το άλλο θέμα που για αρκετή ώρα απασχόλησε τη συνέντευξη ήταν τα έργα στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Αυτή η ιστορία άρχισε όταν πρόεδρος στο σύλλογο ήταν ο ίδιος. Θυμήθηκε λοιπόν ότι η ΕΣΕΕ (η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων) ενημέρωσε τον σύλλογο της Καβάλας και για το έργο και για τη δυνατότητα που παρουσιάζεται.

Τότε, διηγήθηκε ο Βασίλης Λεμονίδης, ο σύλλογος αμέσως αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει το έργο μόνος του για πολλούς λόγους. Που αφορούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του. Έτσι τότε ο κ. Λεμονίδης έλαβε την πρωτοβουλία, ενημέρωσε το Επιμελητήριο.

Κι αυτό μπήκε μπροστά. Στο τεχνικό μέρος αποφασίστηκε και υπήρξε η γνωστή συνεργασία και με το Δήμο Καβάλας. Και κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο, είπε ο κ. Λεμονίδης, το έργο να ξεκινά. Με τα πρώτα βήματα.

Τότε ο σύλλογος απευθύνθηκε στα μέλη του στον Άγιο Νικόλαο. Αυτά ενημερώθηκαν, δήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετοχή. Για την καθυστέρηση που επακολούθησε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου την απέδωσε στις συνέπειες της πανδημίας.

Όσο για αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, είπε: «Αρχικά πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο περιεχόμενο του έργου, σε όσα εξ αρχής προβλέπονταν.

Επί των οποίων ενημερωθήκαμε, συμφωνήσαμε κτλ. Πρέπει ωστόσο να μας γίνει μια ακόμη αναλυτική ενημέρωση για όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα». Ο κ. Λεμονίδης υποστηρίζει την άποψη, την πρόταση των επαγγελματιών του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την οποία οι εργασίες στα στενά δρομάκια της περιοχής πρέπει να αρχίσουν μετά τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης