• 9 Μαΐου 2024,

Στον 5ο όροφο τα πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού

 Στον 5ο όροφο τα πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού

Τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης όσο και ο γιατρός του νοσοκομείου Ξενοφώντας Κροκίδης ανακοίνωσαν, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μία νέα πρωτοβουλία στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Άρχισε να αδειάζει ο πέμπτος όροφος του κτιρίου, μετακομίζουν σε άλλες κλινικές η Β Χειρουργική και η Ουρολογική.

Αυτό γίνεται γιατί στα κρεβάτια που απελευθερώνονται στον 5ο όροφο θα γίνουν όλες οι προετοιμασίες για να φιλοξενηθούν εκεί ασθενείς με κορωνοϊό. Αν και όταν αυτοί υπάρξουν.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης με την ευκαιρία της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, είπε ότι οι διαδικασίες τρέχουν.

Εξετάζεται σενάριο να χρησιμοποιηθούν- πάντα για ασθενείς με κορωνοϊό- και άλλοι όροφοι του κτιρίου. Και άλλα κρεβάτια άλλων κλινικών. Το γεγονός αφορά εντολή του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία της χώρας και δεν έχει σχέση με το ότι μέχρι και την Τετάρτη το πρωί περιστατικά κορωνοϊού στο Νομό και το Νοσοκομείο Καβάλας δεν υπήρχαν.

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα Κροκίδη στον 5ο όροφο του νοσοκομείου απελευθερώνονται καταρχήν 35 κρεβάτια. Βασική εντολή του Υπουργείου είναι τα πιο σοβαρά περιστατικά με κορωνοϊό να μεταφέρονται στο νοσοκομείο -σημείο αναφοράς για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη-  αυτό της Αλεξανδρούπολης.


Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου έκανε νέες δηλώσεις για τον κορονοϊό στην Πρωινή.

Όπως είπε υποστηρίζει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων από πλευράς του κράτους, για τα οποία προέβλεψε ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν. Απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να σοβαρευτούν, να τηρούν τα μέτρα που ισχύουν.

Παραδέχθηκε ότι η πλειοψηφία των πολιτών το κάνει. «Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε» είπε η κ. Αντωνίου και επεναίνεσε τους ιδιώτες γιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας που βοηθούν όπως είπε με τον τρόπο τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο τους συναδέλφους τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως εξήγησε οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα έχουν συνεχώς το τηλέφωνο τους ανοιχτό, δίνουν οδηγίες στους ασθενείς τους ώστε να μην επιβαρύνεται περισσότερο η λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας. (φωτογραφία από τη δεύτερη μέρα ελέγχων στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου).

Διαβάστε επίσης